Mite de la caverna

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015

EL MITE DE LA CAVERNA

El mite de la caverna tracta sobre uns homes presoners, que porten tota la seva vida encadenats en el fons d’una cova i d’esquenes ala sortida, es a dir, lo únic que poden veure és la paret de la cova i les ombres o reflexos de els éssers que passen davant de la foguera que hi ha encesa.
Undia, un home superior va ajudar a un d’aquests homes a desfer-se d’aquestes cadenes i, per tant, el deixa lliure. Va investigant tot el que desconeixia fins quearriba a la sortida, que immediatament la llum del sol l’enlluenta. Va trigar uns dies en poder sortir sense que la lluentor li provoques dolor.
Al trobar-seamb la realitat del exterior, s’adona de que tot el que han estat vivint a la cova ha sigut un engany, que no han vist res mes que ombres i reflexos.Immediatament entra a la cova i els hi comunica als altres els quals no el creuen. Aquests diuen que per a ells la única realitat que existeix és la de les ombres i elsreflexos que presencien a la caverna.
El que ens vol dir Plató és que hi ha un món de les idees i un altre món totalment diferent, el de la realitat. Que perdescobrir-la hem de fer algo totalment diferent que la rutina, com per exemple el home que va abandonar la cova per enfrontar-se a la verdadera realitat.
Per aPlató, les ombres són només aparences, i el camí de la caverna fins al exterior seria com la transició a la realitat, l’accés a un mon superior.
L’individu queintenta escapar del mon de les idees representa la figura del filòsof el qual no es correspon la reacció de la gent, el tracten com a boig i el menyspreen.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mito De La Caverna
  • mito de la caverna
  • El Mito De La Caverna
  • Mitos De La Caverna
  • El mito de la caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA
  • Mito de la caverna
  • El Mito En La Caverna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS