Mitologia Inca

Páginas: 14 (3412 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
Mitologia: Treball

TÍTOLS

1.INTRODUCCIÓ
2.L’ORIGEN DE LA CULTURA INCA
2.1.MITE DE L’ORIGEN
3.MACHU PICCHU:
3.1.PARTS DE LA CIUTADELLA
3.2.MITE
4.RELACIÓ AMB LA CULRTURA QUE REPRESENTA
5.ASPECTES RESENYABLES D’AQUESTA CULTURA
5.1.LA LLEGENDA DEL LLAC TITICACA
5.2.COM CONTROLAVEN EL TEMPS
5.3.EREN POLITEISTES
5.4.LLEGAT ARTÍSTIC(IMATGES)

EL TREBALL VAM DECICIDIR FER-HO SOBREAQUEST TEMA PER SABER MÉS COSES
SOBRE LA CULTURA INCA I CONÈIXER-LA UNA MICA MÉS. La seva seu està localitzada al Cusco – Perú, la mitologia inca està formada per una sèrie de llegendes i mites de la religió politeista de l'Imperi inca.
El tema principal d’aquest treball és l’origen i formació del Machu Picchu, tot i que també explicarem algunes altres llegendes relacionades amb l’origen del’Imperi Inca.
Es podria destacar les grans dots i capacitats d’aquesta ètnia tan diferent però a la vegada, relacionada amb les altres.

L’hem fet cercant informació en Internet. I primer vam fer un esborrany en Word per organitzar el que hauríem de posar, varem buscar imatges, i després vam començar a editar el treball en si. La segona part del treball l’hem fet en PowerPoint per fer més visual larepresentació del mite. Ha sigut força interessant endinsar més en aquesta cultura.

MITE DE L’ORIGEN:

LA LLEGENDA DE MANCO CÁPAC I MAMA OCLLO:
La va donar a conèixer l'Inca Garcilaso de la Vega (1539 - 1616). cronista que fue hijo de un capitán español Sebastián Garcilaso de la Vega y de la ñusta Isabel Chimpu Ocllo, nieta de Túpac Yupanqui. cronista que va ser fill d'un capità espanyolSebastián Garcilaso de la Vega i de la ñusta Isabel Chimpu Ocllo, néta de Túpac Yupanqui. La familia materna del Inca Garcilazo de la Vega que pertenecia a la nobleza inca fue la que le proporciona informacion de primera mano sobre los origenes del pueblo inca. La família materna de l'Inca Garcilaso de la Vega que pertanyia a la noblesa inca va ser la que li proporcionà informació de primera mà sobreels orígens del poble inca.

Manco Cápac és el primer sobirà mític del poble inca, segons la seva pròpia tradició.

En les terres que es troben al nord del llac Titicaca, uns homes vivien com bèsties ferotges.
No tenían religión, ni justicia, ni ciudades. No tenien religió, ni justícia, ni ciutats. Estos seres no sabían cultivar la tierra y vivían desnudos. Aquests éssers no sabien conrear laterra i vivien nus. Se refugiaban en cavernas y se alimentaban de plantas, de bayas salvajes y de carne cruda. Es refugiaven en cavernes i s'alimentaven de plantes, de baies salvatges i de carn crua.
Inti, el dios Sol, decidió que había que civilizar estos seres. Inti, el déu Sol, va decidir que calia civilitzar aquests éssers. Le pidió a su hijo Ayar Manco ya su hija Mama Ocllo descender sobrela tierra para construir un gran imperio. Li va demanar al seu fill Ayar Manco i la seva filla Mama Ocllo descendir sobre la terra per construir un gran imperi.
Ellos enseñarían a los hombres las reglas de la vida civilizada ya venerar su dios creador, el Sol. Ells ensenyarien als homes les regles de la vida civilitzada i venerar el seu déu creador, el Sol.
Però abans, Ayar Manco i Mama Ocllohavien de fundar una capital.
Inti les confía un bastón de oro diciéndoles esto: Inti els confia un bastó d'or dient això:
- Desde el gran lago, adonde llegarán, marchen hacia el norte. - Des del gran llac, on arribaran, marxin cap al nord. Cada vez que se detengan para comer o dormir, planten este bastón de oro en el suelo. Cada vegada que s'aturin per menjar o dormir, plantin aquest bastód'or al terra. Allí donde se hunda sin el menor esfuerzo, ustedes construirán Cuzco y dirigirán el Imperio del sol. Allà on s'enfonsi sense cap esforç, vostès construiran Cuzco i dirigiran l'Imperi del sol.
La mañana siguiente, Ayar Manco y Mama Ocllo aparecieron entre las aguas del lago Titicaca. El matí següent, Ayar Manco i Mama Ocllo van aparèixer entre les aigües del llac Titicaca. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mitologia inca
  • Mitologia Azteca, Maya E Inca
  • MITOLOGIA INCA Importante
  • Mitologia Inca
  • Mitologia Inca
  • El Estado Inca
  • Inca
  • Inca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS