mitologia

Páginas: 8 (1944 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
Aquil·les
Fill de Tetis i Peleu, rei dels mirmidons de Tesalia, és l'heroi principal dels grecs en la guerra de Troia.La seva mare Tetis, per fer-lo invulnerable, li submergeix en la llacuna Estígia, al submergir li ha agafat pel taló esquerre que és l'únic lloc del cos d'Aquil · les que continua sent vulnerable. Aquil · les, en la guerra de Troia, mata Hèctor, l'hereu del tron. En la sevaúltima batalla Aquil · les, va combatre al costat de Memnón, rei d'Etiòpia. Mort el rei, Aquil.les dirigir a les forces gregues cap a la muralles de Troia. Paris surt a combatre a Aquil · les per venjar la mort del seu germà Héctor, i dispara una fletxa que dirigida pel déu Apol · lo fereix a Aquil al taló esquerre i el mata. Tetis, mare d'Aquil · les, és una nereida i aconsegueix per al seu fill laimmortalitat en l'Olimp. Aquil · les ha arribat a ser en totes les llengües la personalitat del valor.
Hector contra Aquil·les:
Després de rebre de Antíloco, el fill de Néstor, la notícia de la mort de Pàtrocle, Aquil.les va plorar sobre el cos del seu amic. La seva mare Tetis va venir a consolar el afligit Aquil · les i va persuadir a Hefest perquè li fes una nova armadura, en lloc de la quehavia portat Patrocle, ,que va ser arrabassada per Héctor. La nova armadura incloïa l'escut d'Aquil · les, descrit amb gran detall pel poeta.
Enfuriat per la mort de Pàtrocle, Aquil·les acabar amb la seva negativa a lluitar i va tornar al camp de batalla matant molts homes en la seva ira, però sempre buscant a Héctor. Fins i tot va lluitar contra el déu fluvial Escamandro, que es va enfadar perquèestava obstruint les seves aigües amb tots els homes que matava. El déu el va intentar ofegar però va ser detingut per Hera i Hefest. El mateix Zeus va advertir la fúria d'Aquil·les i va enviar als déus per contenir-los, doncs Troia no havia de destruir encara. Finalment Aquil·les trobar la seva víctima i va perseguir a Héctor al voltant de les muralles de Troia. Van donar tres voltes entorn d'ellesfins que Atenea va prendre la forma de Deífobo, germà d'Héctor i així va convèncer a aquest últim per lluitar cara a cara contra Aquil · les. Aquil·les va obtenir la seva venjança i va matar a Héctor clavant-li la llança al coll. Llavors va lligar el cos al seu carro i el va arrossegar pel camp de batalla durant nou dies. Després va presidir els jocs funeraris en honor de Pàtrocle.Belerofonte:
El seu nom original era Hipóno o Leofontes, però li van canviar pel de Belerofonte,després d'haver matat accidentalment a un tirà de Corint anomenat Belero. En altres versions, va matar accidentalment a un germà seu anomenat Deliades, Pirén o Alcímenes.
Quan involuntàriament va matar al seu germà, va abandonar Corinto i es va dirigir com a suplicant per purificar-se, a la ciutat de Tirint, ala cort del rei Preto. El rei Preto va acollir a Belerofonte com hoste i el va purificar.
L'esposa del rei Preto, anomenada Estenebea o Antea, es va enamorar a primera vista de Belerofonte, de manera que li va realitzar diverses propostes indecoroses, que Belerofonte va rebutjar.Antea,furiosa, va decidir venjar-se acusant a Belerofonte de acosar-la i violar-la.El rei Preto,en saber-ho,es va posarmolt furiós però com no podia incomplir la llei de matar un hoste,va decidir enviar-lo a entregar una carta al seu sogre,pare de Antea, al regne de Licia.A la carta,el rei redactava que el pare de Antea matés a Belerofonte.
Quan Belerofonte arriba a Licia,es rebut per Lobato,pare d'Antea, amb una gran hospitalitat.Passen 9 dies de grans festes.Al dia seguent,Lobato obra la carta i envia aBelerofonte a matar La Quimera (un monstre amb cap de cabra,cos de lleó i cua de drac)amb la intencio de que la Quimera pugui matar a Belerofonte,pero no ho aconsegueix i es derrotada per Belerofonte amb l'ajuda de Pegasus,el cavall que li concedeix Atenea.
Lobato intenta de nou matar a Belerofonte i l'envia a combatir contra Solimos i després contra Amazonas(donas guerreres) pero Belerofonte torna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mitologia
  • Mitologia
  • Mitologia
  • MITOLOGIA
  • Mitologia
  • mitologia
  • Mitologia
  • Mitologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS