Model De Joc

Páginas: 46 (11319 palabras) Publicado: 25 de junio de 2012
SIMBOLOGIA:

Durant les pàgines que seguiran, la simbologia utilitzada en cada un dels gràfics serà la següent:

Porter equip propi.

Jugadors de l’equip propi.

Porter equip rival.

Jugadors de l’equip rival.

Pilota.

Trajectòria de la pilota (passada).

Trajectòria de la pilota (tir a porteria).

Trajectòria del jugador.

Trajectòria deljugador conduint la pilota.



Per tant, seguint aquesta llegenda i a mode d’exemple, el següent esquema de jugada s’interpretaria que el jugador número 2 de l’equip atacant fa una passada al jugador número 3, després que aquest faci un desmarcatge i superi el seu defensor. Aquest jugador condueix la pilota i xuta a porteria.

























INTRODUCCIÓAquest treball tracta de ser un estudi sobre el sistema 1-4-4-2, però no vol ser la única manera d’aplicar-lo. Intentaré donar una visió del sistema, unes possibles variants, uns possibles moviments dels jugadors per tal d’aplicar-lo perquè funcioni en la meva idea de futbol, que es basa en la conservació i el control de la pilota, en la pressió a l’equip rival per tal de recuperar la pilota elmés ràpidament i el més a prop de la porteria rival possible i, en definitiva, en aconseguir un ritme de joc molt elevat en totes les seves vessants. Aquesta idea de joc podria aplicar-se en molts sistemes, però jo m’he decantat per el 1-4-4-2 ja que és el sistema que, al meu entendre, més fàcilment pot ser après per un equip. Els 4 jugadors que formen el mig camp et garanteixen una totalocupació de l’espai en zona de mitjos, exactament igual passa amb la zona defensiva. Pel que fa al fet de jugar amb 2 davanters, et garanteix molt poca densitat de jugadors en fase ofensiva, la qual cosa permetrà tenir molta mobilitat per part d’aquests 2 jugadors i permetrà, també, aconseguir crear i aprofitar molts espais lliures que puguin ser aprofitats per entrades de jugadors de 2a o 3a línia.De la mateixa manera, considero que per tal d’aplicar el sistema 1-4-3-3 és necessari disposar de jugadors amb una gran qualitat tècnico-tàctica mentre que considero que el sistema 1-4-4-2 pot ser aplicat més fàcilment amb equips on el nivell tècnic-tàctic sigui inferior i, per tant, crec que podré treure més profit del treball i podré utilitzar-lo per aplicar-lo en els meus equips si el faig sobreel sistema 1-4-4-2.

Un cop escollit el sistema, plantejaré breument com el portaré a la pràctica. La meva idea, que desenvoluparé al llarg de tot el treball, és dividir molt clarament la fase ofensiva i la defensiva.

En fase d’atac la idea és utilitzar aquest sistema d’una forma molt ofensiva, creant superioritats numèriques a la zona de mitjos i a la davantera a partir decrear espais lliures que aprofitin els laterals. També incidiré molt en les entrades a zona de finalització per part de jugadors de segona línia. La mobilitat dels puntes serà bàsica, fent-los caure en banda, o partint d’ella per acabar al mig. Els dos interiors partiran de banda per acabar buscant, la majoria de vegades, passades al peu per connectar amb els dos pivots. Aquests pivots tindran lafunció principal de donar sortida de pilota als dos centrals i seran jugadors de curt recorregut. Pel que fa als centrals, intentarem aprofitar-los per fer circular la pilota entre la línia defensiva i, des d’aquestes posicions, començar els moviments de tots els altres jugadors per progressar amb la pilota.

En fase defensiva la idea serà crear una xarxa de moviments per tal d’oferir lesbandes a l’equip rival i, un cop encarats allà, intentar crear situacions de 2x1 o de 3x2 per tal de recuperar el mes aviat millor la pilota. Aquesta pressió la realitzarem a partir d’un replegament en zona 3 ja que, com més a prop de la porteria contraria aconseguim recuperar l’esfèrica, més fàcilment ho tindrem per poder finalitzar les jugades.

Anem a veure tot el que necessitem per tal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joce
  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • JOC
  • joce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS