Moderna

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 2 de junio de 2015
INVENTARI DELS BENS D’ANTON DE MASSOT I SABADIA, CIUTADÀ HONRAT DE BARCALONA, DOMICILIAT EN LA VILA DE JUNEDA I EN LA CIUTATA DE LLEIDA.
Jordi LOPEZ COBOS
Historia: Els fonaments delmón modern (Grup 1)
Curs 2014-2015

Es tracta d’un inventari (post mortem), en el qual, trobem tots els béns que té Anton de Massot.
Gràcies aquets inventaris podem extreure informaciómolt valuosa sobre la vida de les persones del segle XVIII i podem arribar a saber de quina classe social eren només amb els objectes personals/materials, ja que una persona noble, tindrà certsobsequis que una persona de la classe obrera/pobre, no tindrà, com per exemple; una persona d’una classe més elevada tindrà llibres i en canvi una persona d’un nivell inferior, no.
Per altra banda, lesbibliotecas privades, són una de les grans fonts d’informació que tenim dels segles passats, ja que, gràcies a la seva gran conservació i al seu gran nombre de llibres o textos que hi havia, hem pogutrecopilar molta informació dels nostres avant passats. Generalment, les biblioteques privades eren de persones amb un alt nivell econòmic, per aquesta mateixa raó, tenim molta més informació de lesclasses socials altes/elevades i no de les baixes.
Per últim, gràcies aquets textos, podem saber que la societat d’abans, tenia una cultura material molt significativa, és a dir, les persones del segleXVIII, li donaven molta importància a les coses material, i com més tenies, més important erets. A travès dels textos i llibres que s’han conservat, podem saber els objectes més importants per a cadaclasse social, com per exemple, un barret amb una ploma, una espasa,...
En definitiva, tota la informació que tenim actualment, la tenim gràcies als llibres, textos, manuals, inventaris, ... que s’hanconservat dels segles anteriors.

Bibliografía

http://gallica.bnf.fr/?lang=FR
http://www.bne.es/es/Inicio/
http://ccpb_opac.mcu.es/cgi-
http://www.bnc.cat/
























Transcripció de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MODERNIDAD Y MODERNISMO
  • Modernidad y Estado Moderno
  • Modernismo y modernidad
  • Modernidad y Modernismo
  • El Modernismo Y La Modernidad
  • Modernidad
  • Modernas
  • Modernismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS