Mol·Luscs

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
Bivalves
Els bivalves (Bivalvia) són un grup de mol·luscs, habitualment presenten una conquilla separada en dues parts, amb les dues valves simètriques respecte la línia de la frontissa. Aquestaclasse conté unes 30.000 espècies, incloent ostres, vieires, cloïsses, petxines i músclos.
Els bivalves són exclusivament aquàtics; n'hi ha formes marines i d'aigua dolça. De totes maneres algunes, comels musclos, poden sobreviure fora de l'aigua per a períodes curts de temps tancant les valves.
[pic]


Gasteròpodes
Els gasteròpodes (Gastropoda) constitueixen el grup més important delsmol·luscs. Presenten àrea cefàlica (cap), un peu musculós ventral i una closca dorsal (que es pot veure reduïda o suprimida en els gasteròpodes més evolucionats); a més a més, quan són larves, pateixen elfenomen de torsió, que és el gir de la massa visceral sobre el peu i el cap. És l'únic grup de mol·luscs que ha colonitzat el medi terrestre.Es poden trobar en quasi tots els tipus d'ambients (fins i totdeserts).
[pic]

Cefalòpodes
Els cefalòpodes (kephalópoda) són la classe de mol·luscs que es caracteritzen per presentar simetria corporal bilateral, un cap prominent i una modificació del peu.Tenen un cap gran rodejat de tentacles, la boca, quitinosa que es troba entre tots aquests té forma de bec. També presenten ràdula.
En els cefalòpodes el peu característic dels mo·luscs apareix juntamb el cap, diversificat en diversos tentàcles, des de 8 del pop fins els 90 que pot arribar a tenir el nàutil. En aquest últim, el cefalòpode vivent més primitiu, encara no existeixen ventoses enaquests tentàcles.
[pic]


Monoplacòfor
Els monoplacòfors (Monoplacophora) constitueixen un grup de mol·luscs primitius dels que es coneixen fòssils que daten del període Cambrià. Foren consideratsextingits fins que a l'any 1952 es van trobar exemplars vius del gènere Neopilina a una fosa submarina en les costes de Costa Rica.
[pic]




Poliplacòfor

Els poliplacòfors (Polyplacophora)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS