Monestir de Poblet

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
Art Gòtic F.33 Monestir de Poblet

El context històric
La fundació del monestir de Poblet va començat a partir de la petició feta pel compte Ramon Berenguer IV a l’abat del monestir cistercenc deFontfreda a França al 1150, en el qual demanava que es desplaces una comunitat de monjos a unes terres acabades de conquerir als musulmans.Poblet tenia molta importància política i religiosa.Característiques
-Edificis pragmàtics,útils.
-Fidelitat als paràmetres del ordre dels Cister.
-No hi ha decoració.
-Utilització d’arcs apuntats i voltes de creueria.
-Utilització de planta basilicalo de creu llatina

Descripció formal
El monestir de pobles es conformat per una successió de tres recintes emmurallats, el més interior dels quals constitueix làmbit pròpiament monàstic. Aquestespai te com a eix principal el claustre, espai que es constitueix en centre de la vida monacal. Les quatre crugies son cobertes amb voltes de creueria apuntada, i els arcs apuntats que delimiten el patiinterior presenten una sòbria traceria gòtica, d’acord amb laustera decoració geomètrica i floral dels Davant el refectori, hi ha un templet hexagonal romànic que cobreix la font on els monjos esrentaven les mans, i que es un element característic dels monestirs cistercencs.
La sala capitula és un espai auster ,quadrat amb quatre pilars octogonals al centre, coronats amb capitells decorats,des don arranquen en palmera els nervis de les nou voltes de creueria que cobreixen el sostre. Al terra hi ha les tombes d’antic abats.
L’església del monestir es de planta basilical de tres naus ambcapelles laterals en un dels costats, un transsepte on hi ha els sepulcres reials de la Corona d’Aragó i dues capelles, i capçalera amb de ambulatori o girola i cinc capelles radials. La nau centralestà coberta amb volta de canó apuntada, reforçada amb sis arcs torals, mentre que les naus laterals presenten una coberta de volta de creueria.
El dormitori, una immensa nau gòtica de 87m de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H. De L'Art: Monestir De Poblet
  • El monestir
  • monestirs poblet
  • Monestir de san cugat
  • SC001 POBLETED AZFREDYALEXIS ITAACAPULCO
  • Miguel Angel Poblete
  • Nulidda Notificacion Cristian Poblete
  • Tarea 3 Francisco Poblete C

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS