Monestir De Sant Cugat

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
Monestir de Sant Cugat
El monestir de Sant Cugat és una antiga abadia benedictina situada a la localitat catalana de Sant Cugat del Vallès. El monestir, construït entre els segles IX i XIV, destacapel seu impressionant claustre. Va ser el monestir de major importància de tot el comtat de Barcelona. L'edifici va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1931. Forma part del Museu de Sant.
Els orígens del monestir se situen en el segle IX quan es va decidir unir l'església que contenia les restes de Sant Cugat.
És molt probable que els primers religiosos que s'establiren aquíaprofitessin velles edificacions que hi restaven del castell Castrum Octavianum. Després de l'Edicte de Milà, es creu que hi edificaren una esglesiola perquè els cristians que hi acudien poguessin retreculte als màrtirs morts en el recinte.
El més destacat de tot el conjunt del monestir de Sant Cugat és el seu impressionant claustre. Es tracta d'un clar exemple de l'art romànic català i va ser construïtal segle XII sobre un d'anterior. En el segle XVI se li va afegir un segon pis i es va construir també l'atri d'entrada.


Fonaments de l'església paleocristiana al claustre
Dins el jardí delclaustre es poden observar les restes de la primera basílica del segle V i el lloc on la tradició diu que s'hi va enterrar i venerar a sant Cugat.
La seva planta té amb una longitud de més de 30 m. Cadagaleria consta de quinze arcs de mig punt sustentats en dotze parelles de columnes i pilars als extrems i cada cinc arcs. Cadascuna d'aquestes columnes està decorada amb capitells finament elaborats, ambdetalls variats que van des de la representació d'animals a les escenes bíbliques.
Cap a l'any 1190 va arribar un taller d'escultors procedents de la catedral de Girona, on havien treballat durant uns10 anys. És per això que tots dos guarden moltes similituds pel que fa als motius esculpits dels seus capitells.
Els murs exteriors estan recorreguts per un fris d'arcs cecs amb mènsules decorades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monestir de san cugat
  • Sant Cugat
  • capitells monestir de sant cugat
  • cugat
  • Politicas familiares en sant cugat del vallés
  • Trabajo visita al monestir de santes creus
  • El monestir
  • Índice de tdr, empezar un bar en sant cugat del vallés

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS