monitor

Páginas: 7 (1566 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014

Què és el quadern del monitor?
El quadern del monitor és un recull d'allò més essencial que has aprés durant la part formativa-teòrica del curs i treballaràs al llarg de les pràctiques.
La tasca que t’encomanem ha d'ajudar-te a ser conscient i a concretar el teu procés formatiu.

Durant l'elaboració dels diferents apartats has de fer èmfasis en les reflexions personals, en lacreativitat, en les opinions pròpies,... i en tot allò que t’ha aportat creixement personal i capacitat de presa de decisió dins de l'educació en el lleure.
Són totes aquestes reflexions, i no pas l'abocament sistemàtic de continguts i conceptes, les que valorarem alhora de revisar-avaluar et teu treball.

Així doncs, es tracta de que elaboris un quadern creatiu, reflexiu, original i que et serveixi com aeina formativa en l'àmbit d'educació en el lleure.

Com s'han d'elaborar els diferents apartats?

Cada activitat està relacionada amb una de les diferents competències que ha d'assolir l'educador/e en el lleure durant l'etapa formativa. Serà sobre cada una d’aquestes competències que treballaràs.
Cal que desenvolupis allò que se’t demana i que usis, en la mesura del possible, l'espai quet’oferim. No valorarem la quantitat, sinó la qualitat del quadern

Te n’adonaràs que hi ha exercicis que ja pots anar completant un cop iniciat el curs de monitors/es (part teòrica), en canvi n'hi ha d'altres que s'hauran de desenvolupar durant el període de les pràctiques.

Per tal de completar el quadern, et convidem a que a les darreres pàgines hi afegeixis algunes fotografies del teu període depràctiques.

En cas d’afegir algun annex, podeu fer-ho al final del document.

Qualsevol dubte que tingueu podeu comptar amb els formadors d'Adhara que us
l'intentaran resoldre.


Endavant i bona feina.


Criteris d'avaluació del quadern:

presentació i ortografia: 10% total
reflexions i opinions personals: 15%
descripció-realització i avaluació d'una activitat:
- correcteredacció dels objectius: 10%
- originalitat de l'activitat: 10%
- anàlisi mitjans educatius: 10%
- originalitat de l'activitat: 10%
- avaluació crítica de l'activitat: 10% (valorem que es faci constar allò que no ha funcionat prou bé).
Originalitat i innovació: 10%
valoració personal de les pràctiques: 15%























COMPETÈNCIA GENERAL:
Organitzar,dinamitzar i avaluar activitats de temps de lleure educatiu, dirigides a la infància i la joventut en el marc de la programació general d'una organització aplicant les tècniques específiques d'animació de grups, incidint explícitament en la cohesió social, en l'educació en valors, atenent en les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.
Competència: analitzar el concepte de temps lliure i laseva evolució dins del marc general de l'educació i societat.

1.- A partir d'una notícia publicada, una fotografia, o qualsevol article que creguis interessant i que tingui relació amb l'educació en el lleure, analitza el paper del temps de lleure en la societat actual.



















Competència: Identificar els conceptes bàsics, els valors i els agents queintervenen en l'educació integral i en el procés de socialització dels infants i joves.

2.- Relaciona aquests conceptes d'educació en el lleure, agents de socialització,... amb el procés de socialització dels infants i joves. Per relacionar-los, pots fer servir un escrit, un mapa conceptual, un esquema,... tot afegint-hi allò que creguis necessari.Competència: descriure quina és la funció d'un ideari, d'un projecte educatiu i de la planificació de les activitats que intervenen en el temps de lleure educatiu d'infants i joves.

3.- És molt important que coneguis l'ideari del centre on fas pràctiques. Anota els trets bàsics d'aquest ideari i argumenta si et sents identificat i partícep dels seus trets definitoris.




El procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MONITORES
  • monitor
  • Monitor
  • El monitor
  • Monitora
  • El monitor
  • Monitor
  • Monitores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS