Mononucleosis (catalan)

Páginas: 2 (499 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2010
Mononucleosis infecciosa

1. Origen i afecció
La mononucleosis, terme introduït per primera vegada el 1920, és una enfermetat vírica causada majoritàriament pel virus Eipstein-Barr (EBV),virus de la família de l’herpes encara que també la poden causar altres virus. Va ser Henle, al 1968, qui va descobrir que aquest virus era el causant de la patologia. Aquesta enfermetat afecta normalmentals adolescents i adults, tot i que també hi ha casos de nens petits, i es transmet, principalment, a través de la sang i la saliva.

2. Simptomatologia
La incubació de l’enfermetat acostuma adurar de 4 a 7 setmanes. Els símptomes característics de la mononucleosis són:
* Febre
* Inflamació dels ganglis limfàtics

* Fatiga freqüent
* Dolor muscular* Erupcions a la pell


* Engrandiment de la melsa i el fetge

El període més agut de l’afecció dura de 5 a 7 dies i, finalment, el període de recuperació dura entre 3 i 6 setmanes,ja que la fatiga i alguns símptomes no desapareixen fins un temps després.

3. Tractament
No hi ha un tractament definit ni una vacuna per a aquesta patologia. Malgrat això, el virus desapareixtot sol. Els metges recomanen molt repòs almenys durant 1 o 2 mesos i especialment als inicis de l’enfermetat; també beure molts líquids, a causa de la febre.
Els antibiòtics no ajuden i algunspoden resultar perillosos per la pell, ja que hi poden causar erupcions. Normalment es recomana Paracetamol per alleujar la febre i els dolors musculars i Ibuprofeno. Mononucleosis (infecció)Aquest darrer no és molt recomanable a menys que ho recomani un metge, perquè pot afectar el fetge. No es recomana administrar Aspirina als nens, ja que aquest medicament està associat al Síndrome deReye i el nen patiria insuficiència hepàtica i tindria un greu risc de mort.
Un cop desapareix la patologia, aquesta no torna i la persona afectada es queda immune a l’enfermetat.

4. Mesures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mononucleosis
  • mononucleosis
  • Mononucleosis
  • mononucleosis
  • Mononucleosis
  • Mononucleosis
  • Mononucleosis
  • Mononucleosis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS