Moviments feministes

Páginas: 3 (733 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
Durant els anys 70 del segle XX sorgiren els moviments per a l'alliberament de la dona i és a partir d'aleshores que es van prendre les primeres mesures per a prevenir els maltractaments.

Lesxarxes feministes van lluitar des d’un primer moment per a que les víctimes pogueren denunciar les agressions tant per la via civil com per la penal.

Posteriorment es veié la necessitat, de crearrefugis o cases d'acollida a les dones com a forma d'evitar agressions més greus. Al principi, aquests refugis es van posar en funcionament amb els recursos de què disposaven aquests grups d'ajuda mútuai, més tard, les administracions públiques es van fer càrrec d'aquests centres, sent finançades en forma de subvencions i atenció privada per part d'associacions de dones.

Al llarg dels anys, lesinstitucions públiques nacionals i internacionals s'han conscienciat del caràcter social de la violència de gènere i han acceptat la responsabilitat dels casos. S'han anat fent càrrec dels serveisi, avui, són les administracions que ofereixen directament una sèrie de serveis d'informació, assistència, assessorament, protecció a les dones maltractades, així com el finançament i la garantia delsserveis.

També son molt importants organismes supranacionals. L'ONU per exemple ha estat un instrument fonamental en la presa de consciència mundial sobre la condició social de les dones.

Aixímateix, els mitjans de comunicació també han contribuït d'una manera positiva en la pressió feta pels moviments feministes, i a la difusió dels seus missatges.

Per tant, es pot dir que laglobalització de les nostres societats ha afavorit l'extensió i la presa de consciència sobre el problema de la violència de gènere i la necessitat de combatre-la.

Dins de la legislació, a la ComunitatValenciana amb un pressupost proper a 65 milions d'euros, el Consell a aprovà en 2001 un pla de mesures per a combatre la violència de gènere.

Entre les 51 mesures aprovades destaquen el reconeixement...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Feminist Theories
  • moviments antiglobalització
  • Feminist view
  • Moviments Migratoris
  • Moviments Parabòlics
  • moviments artistics
  • Moviments De La Terra
  • Moviments Migratoris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS