mozart

Páginas: 5 (1197 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
QÜESTIONARI SOBRE LA PEL•LÍCULA AMADEUS

1- Principi de la pel•lícula (1829), Mozart fa 28 anys que és mort. S’escolta quan surten els títols de crèdit la simfonia 25 de Mozart. Salieri, vell i boig, ha intentat suïcidar-se. Per quin motiu?




2- El capellà del manicomi on Salieri és tancat vol confessar-lo i davant la seva negativa li comenta en un moment concret... “tots som igualsdavant els ulls de Deu”. Salieri li respon estranyat: Què...?
Que dóna a entendre Salieri davant d’aquesta afirmació del capellà?.




3- El capellà no recorda la música de Salieri, malgrat que en la seva època fou un compositor molt cèlebre, en canvi si que reconeix una música que és de Mozart. De quina obra es tracta?



4- Quan Salieri era un nen desitjava amb tota la seva ànima arribara ser un gran compositor. Quina promesa fa a Deu a canvi d’aconseguir els seu desig ?.




5- Mozart i Constanza, la que serà la seva futura esposa, juguen com a nens mentre és a punt de començar el concert que presidirà l’arquebisbe Colloredo, patró de Mozart. Quina reacció té Salieri quan se n’adona que l’autor d’aquella música tan meravellosa és d’aquell “nen” que jugava sota la taula?6- Un cop acabat el concert l’arquebisbe Colloredo, emprenyat amb Mozart, li retreu davant tothom el seu comportament, i no el felicita per l’èxit de la seva música. Per què en renya?





7- L’emperador Josep II, vol tornar a veure a Mozart (el va conèixer quan Mozart era un nen i va ser dut al palau per tocar davant de l’emperadriu Maria Teresa) i encarregar-li una òpera en Alemany.Alguns dels compositors i alts càrrecs de la cort, entre ells Salieri, són contraris a l’òpera en idioma alemany i, a més, envegen Mozart. Salieri, fent gala d’una gran hipocresia compon una petita obra de rebuda per a Mozart quan es presenti davant l’emperador. Més que per afalagar Mozart, Salieri la composa per donar gust a l’emperador, que immediatament vol interpretar-la mentre Mozart entrapoc a poc a la suite imperial.
El comportament de Mozart en aquesta escena és impulsiu, infantil i no gaire diplomàtic. Realitzarà un encadenat de comportaments i comentaris tan poc afortunats que el que aconseguirà serà incrementar més encara l’odi i l’enveja d’aquests músics que envolten l’emperador.
Cita tres moments de l’escena en què Mozart realitza comportaments o comentaris inapropiats .1.


2.


3.


8- S’estrena l’òpera “El rapte del serrallo”. Quan acaba l’emperador felicita a Mozart però li retreu un defecte. Què li suggereix l’emperador i per què?





9- Arriba a Viena el pare de Mozart, Leopold, que no ha estat d’acord amb el casament del seu fill i el critica per la seva mala administració i també discuteix amb Constanza per culpa d’una criada ques’ofereix a treballar de franc per a ells. Perquè va la criada a treballar a casa dels Mozart i qui la paga?






10- En una mostra més de la seva poca habilitat diplomàtica per guanyar-se el favor o la recomanació d’aquells que el poden ajudar o beneficiar, Mozart comença a compondre una magnífica òpera basada en un text molt polèmic i, segons l’emperador, perillós. De manera que un altre copapareixen els problemes i els enemics que volen desfer-se d’ell i de la seva música. L’òpera en qüestió és “Les noces de Fígaro”.

1. Per què és polèmic i perillós l’argument?




2. Què hi ha dins de l’òpera que justifica l’atac dels compositors enemics que volen evitar que s’estreni?




3. Per què té tan poc d’èxit quan s’aconsegueix estrenar?




11- Mentre Salieri segueixfent el possible perquè Mozart fracassi, aquest compon una altra òpera, Don Giovani. Com interpreta Salieri l’argument d’aquesta òpera?




12- Toca a la porta un misteriós personatge que porta una màscara (que ja has vist en un altre moment de la pel•lícula). Mozart rep una profunda i temorosa impressió quan el personatge li encarrega una missa de rèquiem. Ell no vol acceptar però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mozart
  • Mozart
  • Mozart
  • mozart
  • mozart
  • mozart
  • Mozart
  • Mozart

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS