Mp6 Desnvolupamen1

Páginas: 15 (3539 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
Capítol 1 : La vida secreta del nen intrauterí

El tema principal del llibre seria el modelatge de la ment humana i de la forma en que ens convertim amb qui som.

Es basa en el descobriment del nen no nascut és un esser conscient que sent i recorda .
Duran els nou mesos de l’embaràs l'esser va canviant i forma la personalitat, els impulsos i les ambicions de manera significativa .
Els estris dela mare son els seus pensaments i sentiments amb això te la possibilitat de crear un esser humà afavorit amb més avantatges de les que anteriorment es consideraven possibles .
Hi han molts factors en joc en la formació d'una nova vida. Els pensaments y sentiments materns tan sols son uns elements de aquesta combinació ; però el que els singularitza es que a diferència d'unes característiquesdonades , com la herència genètica , son controlables .
[Exemple : una dona pot convertir al feto que porta dins en una força totalment positiva tot depenent de la capacitat de la mare per tenir pensaments optimistes]
És a dir que s'ha descobert un altre manera de influir activament en el desenvolupament emocional del bebè, ara podem dir que retrocedim un pas el sistema de comunicació i el situem al'úter .
El paper del pare podem dir que passa a ser més important ,ja que si influeix el fet de tenir una relació amb un home, carinyos i sensible perquè li proporciona a la dona un sistema constant de suport emocional.

Proporcionar al nen rasen nascut un entorn càlid , tranquil i humà planteja una diferència ja que el nen és conscient de com neix. Percep tendresa , delicadesa i respon de lamateixa manera que sent i respon d'una manera totalment diferent a les potents llums, senyals elèctriques i atmosfera freda e impersonal que se sol associar amb l'hospital .

Aquet coneixement i la revolució que implica va més enllà de LeBoyer:

El parto sin violencia o método Leboyer busca, sobre todo, que el bebé nazca en un ambiente agradable de forma que el paso del vientre materno al exterior sealo menos traumático posible.

Ens obre per primer cop la ment del nen no nascut. Lo més extraordinari és que es revela que aquest és conscient ( tot i que la seva consciencia no es tan complexa com la d'un adult ) .
El nen intrauterí es sensible a matisos emocionals excepcionalment sotils. Pot sentir i reaccionar no nomes davant de emocions amplies com l'amor i l'odi , sinó també davant decomplexes estats afectius més matisats com la ambivalència i l’ambigüitat .

Encara es desconeix en quin moment exacte les cèl·lules cerebrals adquireixen aquesta capacitat.
D’aquí surt la teoria dels aborts espontanis , és diu que les primeres setmanes / dies / hores posteriors a l’òvul fertilitzat ,posseeix suficient consciència de si mateix per sentir el rebuig .

El que és coneix de manera vertaderaper estudis és refereix al període des de el sisè més d’embaràs endavant. Aquestes altures és un esser fascinant. Ja pot recordar , escoltar e inclòs aprendre. El nen no nascut és un aprenent molt ràpid. (és va fer un estudi en 16 bebés intrauterins per a respondre a una sensació de vibració mitjançant el pataleig) . Aquest estudi ens permet fer una ullada a les capacitats del nen intrauterí,també aconsegueix alguna cosa més : ens mostra com la personalitat comença a formar-se a l'úter . Els nostres gustos, les nostres pors , les nostres fòbies també son, parcialment, producte de l'aprenentatge condicionat . L’úter és el lloc on s'inicia aquest tipus específic d'aprenentatge.


- Que podria causar-li una ansietat a llarg plaç? . - Que la mare fumi .
1. hi ha un estudi que ha demostrar queaquet acte fa que el nen intrauterí emocionalment sigui sacsejat.( per l’acceleració del cor )
2. Quan la sola idea de fumar li passa pel cap a la mare és suficient per alterar el nen.
La experiència del fumar de la seva mare amb la desagradable sensació que li provoca a ell li crearà l'ansietat , crea un estat crònic de incertesa i por : no sap quan tornarà a passar aquesta desagradable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes MP6
  • MP6 Diversitat Funcional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS