Mtttjdndjnew Ewe Dededed

Páginas: 7 (1611 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Carla Linares Casado 2B

ANÀLISI D’UNA OBRA PICTÒRICA

Friedrich Stowasser “ Blob grows in the Beloved Gardens”.

















1. Interpretació inicial

Es tracta d’una pintura del pintor vienès Friedrich Stowasser, més conegut amb el sobrenom de “Hundertwasser”, una pintura anomenada “Blob grows in the Beloved Gardens”.

Hundertwasser, va néixer a Viena l’any1928, i morí l’any 2000 al mateix lloc, conegut sobretot per integrar l’ecologia a la vida quotidiana. Es decantava totalment per les formes orgàniques i veia l’art com un apropament entre l’home i la natura, així doncs, intenta aconseguir una harmonia amb el medi, tant en les seves pintures, com en les seves obres arquitectòniques.

L’autor, crea el “Pintorarium” (Viena), a mitjans del segle XX, unespai, per a tota persona creativa, original... era un lloc per exposar art, sense discriminar les persones pel seu sexe, edat, procedència...

L’estil d’aquesta obra és surrealisme automàtic, ja que així ho defineix el propi autor. A les seves obres hi apareixen escenes no reals i que són de creació automatitzada o repetida.



La meva interpretació inicial és que la pintura et voltraslladar a un país idíl·lic, un lloc ple de colors i alegries, de somriures i despreocupacions. Un lloc on la natura predomina per sobre les construccions, on les persones viuen en pau i un lloc on sempre brilla el sol.

Aquesta pintura m’agrada molt pels colors que l’autor utilitza i per el llarg viatge que fa la teva ment només al veure-la.



2. Descripció

El tema de la pintura seria “taques que creixen en els jardins estimats”, podríem classificar aquesta obra dins d’un gènere figuratiu, és a dir, mostra el que realment l’autor vol manifestar, encara que crec que té un punt de doble sentit. Són element quotidians com ara, arbres, flors, una cara...

La geometria i és força present a l’obra, tot i que està combinada amb una certa abstracció de les figueres que hi apareixen,així el que l’autor aconsegueix és que la persona que miri l’obra es deixi en dur per la imaginació i creï dins seu un significat personal i propi de la pintura.

És una pintura amb unes mides molt petites, exactament 19cm d’alçada per 19 cm d’amplada.

La tècnica utilitzada s’anomena tècnica mixta. Aquesta tècnica consisteix en utilitzar diferents tècniques en una mateixa pintura com perexemple en aquest cas acrílic i oli, aquesta tècnica dona riquesa visual, encara que molts cops a simple vista no s’aprecia. El suport és tela i la tècnica és pintura acrílica i a l’oli.

Hundertwasser, utilitza energies centrífugues per expressar i plasmar els seus pensaments en el quadre, un exemple clar, en són els arbres que hi ha pintats en aquest paisatge.



Aquesta obra la podem dividir entres parts, la primera part, serien els elements que es troben en un primer pla, el conjunts d’arbres i per tant utilització de la repetició d’elements i sobretot de línies, que formen un bosc, arbres que semblen pins per la seva forma allargada i prima del seu tronc. Aquests arbres estan pintats amb línies fetes a mà alçada, ja que l’autor estava totalment en contra de la línia recta i quasisempre utilitzava corbes i espirals per dibuixar. La copa dels arbres està formada per uns espirals de diferents tonalitats de verd, combinant verds molt clars i verds foscos.

A la part inferior del quadre hi podem apreciar una tanca aparentment de fusta, que envolta el dibuix des de la part de baix, fins la part central, tot vorejant la pintura, com si fos la lletra U. Aquesta tanca és de colorblau i vermell i acaba en forma de punta.



La segona part de la pintura, seria la cara que queda rere els arbres, és a dir es troba en un segon pla. És una cara humana. Es sap per el nas i la boca que hi ha representades. No té ulls, però té tot un seguit de finestres dibuixades, simulant la façana d’una gran casa. Aquesta cara de persona, que com he dit, simula la façana, esta dibuixada a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dedede
  • dededed
  • Dedede
  • dedede
  • Dedede
  • eweas
  • dededed
  • dedede

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS