musculs

Páginas: 10 (2344 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2013
DELTOIDE

1.Origen i inserció

ORIGEN :

PORCIÓ CLAVICULAR: a la cara anteroposterior de l'extrem extern de la clavícula. Està formada bàsicament per 2-3 ventres musculars separats nítidament del pectoral major per aquest múscul (múscul deltopectoral).

PORCIÓ acromial: al acromi. És un sol ventre muscular. S'observa si veiem al deltoide de costat.

PORCIÓ ESPINAL: en tota l'espina del'omòplat, excepte en la seva part més vertebral. Està formada per 4 ventres musculars, que són els que determinen les màximes funcions del deltoides.

S'observa si li donem la volta al acromio.

INSERCIÓ :

Tots els ventres musculars van a confluir a la cara lateral externa del terç mitjà de l'húmer. Es disposen per formar un tendó molt curt i molt fort

2.Acció muscular

FUNCIONS:pràcticament seran totes les de l'espatlla:

Flexió - extensió.

Abducció - adducció.

Rotació interna - externa.

Això és degut al seu múltiple innervació ia la contracció de les parts necessàries que realitzaran l'acció. 1/3 superior són abductoras i el 2/3 inferior aductoras).

Les funcions són diferents per a cada part i dependrà del grup de fibres que actuï:

La porció clavicular: ésflexora, lleugerament abductora i rotadora interna.

La porció acromial: és abductora.

La porció espinal: té més fibres superiors que són abductoras, unes fibres mitjanes o inferiors que són aductoras i rotadoras externes. Totes les fibres espinals són extensores.

Però hi ha un altre criteri, LA CONCADENACIÓ: conforme es realitzi l'abducció, les fibres dels 2/3 inferiors van ascendintrespecte a l'eix sagital, contraient i convertint-se en abductoras. A partir dels 90 º, la majoria de les fibres passen per sobre de l'eix sagital i es contrauen produint abducció.


3.Quatre exercicis diferents per treballar de forma dinàmica (contracció isotònica).Descripció gràfica i escrita de cadascun d'ells.

No 1: Press Olímpic.
Aquest exercici és el millor per desenvolupar la força deldeltoide, requisit bàsic per poder realitzar exercicis més avançats. Quan s'aconsegueix major força i habilitat per executar el moviment, es pot utilitzar un estil més relaxat partint de la base de realitzar d'una manera més estricta, la qual cosa al seu torn, permetrà que puguis treballar amb més pes i aconseguir més força .

Execució: Baixa la barra des de les espatlles poc a poc fins alsgenolls, elevant amb força després. Utilitza tot el poder dels teus deltoides per mantenir els teus braços rígids i completar així l'exercici. Realitza 5 sèries de 3 a 5 repeticions per obtenir màxims resultats.














Exercici No 2: Press després Clatell.
Aquest exercici és molt bo per aïllar els deltoides i assegurar el seu creixement en els culturistes avançats.

Execució:Utilitza tot el pes que puguis manejar. Comença recolzant la barra sobre les espatlles, amb els colzes cap a fora, i eleva la barra fins que els braços quedin gairebé completament estirats (quan s'estiren completament trenques la tensió muscular). Tracta d'evitar el balanceig en aquest moviment, concentrant-te en els deltoides.















Exercici No 3: Press amb manuelles.
Unexercici del qual agradava molt Sergio Oliva era l'Press amb Macuerna, bé en el moment o realitzat de forma alterna. Lo servir com a exercici d'escalfament i observares que els teus deltoide es posen en forma ràpidament per passar a altres exercicis. Empra un pes entre mig i pesat, i concentra't tant en la rapidesa del moviment com en el pes que utilitzes.














Exercici No4: Triserie d'Elevacions Frontals, Laterals i Posteriors.
Per aïllar i treballar específicament sobre les tres caps del deltoides, tot tipus d'elevacions amb manuelles, és el millor. Normalment, Sergio feia 3 triseries incloent els tres exercicis sense descans. Això bomba i augmenta el volum de les meves espatlles millor que qualsevol altre exercici. Els exercicis frontals modelen i defineixen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Articulacions, ossos i musculs
  • Estirament dels músculs i la seva funció

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS