Musica

Páginas: 18 (4390 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
ÈPOCA DEL PERÍODE:

El classicisme és el període musical que es va desenvolupa a Europa desde la segona meitat del segle XVIII fins al 1825 aproximandament. El classicisme es troba situat entre dos períodes, el barroc (segles XVII - XVIII) i el romanticisme (finals del segle XVIII).
El classicisme musical és dominat per la música que es feia a Alemanya i també a Àustria. Es van agrupar ungran nombre de músics a la cort de la ciutat de Mannheim. Altres ciutats molt importants per la seva influència musical van ser: Salzburg, Berlín i Viena.
A aquesta época es desemvolupa un corrent cultural basat en el pensament racionalista anomenat la il·lustració. La filosofia il·lustrada confia en la raó humana i en la ciencia, i és critica amb la religió.
La música del classicime escaracteritza per la seva belleza, per ser simple, equilibrada, objectiva i harmònica en l’equilibri formal.
Els compositor del classicisme van investigar les possibilitats de molts instruments, això va provoca que les orquestres es fessin més grans.
Característiques: frases regulars, importancia de la melodía, textura homofònica, senzillesa tonal, ritme senzill i regular, evolució de les dinàmiques.[¿Esto son características del clasicismo? Un parágrafo más arriba también dices caracteristicas del clasicismo, estaria bien agruparlas todas]
[Todo esto no esta claro que es, poner algún tipo de parágrafo explicando que es toda esta lista, algo como: Eventos historicos destacables durante el clasicismo, o algo del estilo] Classicisme:
[Poner todas las primeras letras en mayuscula, he colocado lasdos primeras]
[Poner algun verbo/adjetivo/substantivo en frases para saber que paso o que son las cosas que salen, por ejemplo en 1762 Orfeu i Eurídice poner: creación de la opera de Orfeo y Euridice]
1751___ Primer volum d’enciclopedia francesa 1762___ Orfeu i Eurídice.
1763___ primeres excavacions a Pompeia.1767___ màquina de vapor de Watt 1775___ guerra de la independencia d’America del nord
1778___ inauguració de la scala de milà
1781___ crítica de la raó pura
1784___ independència dels Estats Units d’Amèrica
1786___ les noces de Fígaro(W.A.mozart)
1789___ esclata la revolució francesa
1791___ la flauta màgica i Réquiem(W.A.Mozart)
1799___ simfonia núm 1 (Beethoven)
1804___ Napoleó es proclama emperador
1811___ principi del fi del domini espanyol a Amèrica
1812___ corts del Cadis / locomotora de Stephenson
1814___ congrés de Viena
1815___ derrota final de Napoleó a Waterloo / invenció del metrònom
1821___ motor elèctric deFaraday 1825___ Borís Godunov


GÈNERES INSTRUMENTALS MÉS DESTACATS:


Els generes instrumentals més destacats del Classicisme [por cierto o pones classicisme o Classicisme, pero todas las veces igual] són: la sonata, la simfonia, el concert i la música de cambra (trios, quartets i quintets)Tots aquets generes mantenien una mateixa estructura fixada i establerta en aquesta època: la forma sonata. La diferència ve donada per el nombre i el tipus d’instruments que les interpreten.

Podem trobar la forma sonata en la majoria de primers moviments d’obres instrumentals clàssiques.


-La sonata : és una composició per a un o dos instruments.
Es desemvolupa en tres o quatre movimentsdiferenciats pel tempo i la forma. El primer moviment segueix la forma sonata amb dos temes de carácter diferent, i el seu desembolupament posterior.
La forma sonata no s'ha de confondre amb el terme sonata, ja que és una composició autònoma per a un o dos instruments (anteriorment, als segles XVI, XVII i la primera meitat del XVIII, també podia ser de tres o més), generalment amb un mínim de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS