Naixement De La Prosa Literaria

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
Naixement de la prosa literària.

Durant l'epoca medieval, la llengua en la qual es llegien i escrivia era el llatí, la 'norma' era la llatina.
En aquesta época, la norma de correcció eraestablida per el prestigi d'alguna figura literaria o bé, pels escrivans, que eren els que elaboraven els documents en nom del rei.
Jaume I, al s. XIII va crear la Cancelleria Reial, com organismeadministratiu dels reis de la Corona d'Arago. El primer canceller, el qual s'ocupava de tot tipus de documents va disposar que tota la documentació del Regne de Valencia fóra redactada en vulgar, i no en llatí.Durant l'existencia de la Cancelleria, trobem dues etapes. La primera a partir del primers anys de regnat de Pere III (1336-1381), on es creá una prosa catalana rígida.
Pero a partir de 1382,començaren a aparéixer documents de la Cancelleria, en un nou estil, mes classic. Aço aleshores dóna lloc a una prosa més flexible i més madura.

Prosa didáctica, religiosa i moralitzant.

En l'edatmitjana els temes litraris predominats són Déu (la religio) i el rei (la nació). La literatura te com a intenció donar pautes cíviques i religioses de la conducta moral. La convenció al cristianisme,el control ideológic, la lluita conra l'heretgia, l'adhesió als grans senyors, van ser les causes que motiven aquesta literatura, respon a una societat profundament teocèntrica. La religía és la basede la societat.

La religió és la preséncia del sentiment de devoció a la divinitat; moralització es l'orientació de l'opinió i la conducta en favor dels valors ètics, que en l'epoca medieval esderiven del cristianisme; el didactisme, en els textos que tractem, és la voluntat de fer entenedors els valors étics i morals.

Els gèneres i recursos.

La prosa medieval té la finalitat demoralitzar, a partir dels valors cristians més ortodoxos, la població es molt analfabeta. Per assolir els objectius, els moralitzen fent servir diferents generes didáctics per fer mes facil i agradable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prosaprosa común y prosa literaria.
  • Excelencia Literaria: "Prosa Infinita"
  • Los Generos Literarios En Prosa
  • Prosa Literaria Y Prosa Comun
  • Analisis Literaria Prosas Profanas
  • Generos Literarios En Prosa
  • Prosa Literaria y Documental
  • prosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS