Navegacion

Páginas: 7 (1538 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2012
18. Coneixement d'embarc:

a) Funció contractual del coneixemnet d'embarc

Reflexa les condicions del transport, complementant el contracte de transport, que s'haurà firmat abans. Es considera un títol contractual.

b) Funció probatòria del coneixement d'embarc

El coneixement d'embarc es considera una garantia o certificació de la cuantitat, naturalesa i qualitat de la càrrega. És degran importància per les assegurances i per les operacionsde compra-venda i financeres fetes en base a les mercaderies.

Entre les parts i davant tercers: només podria contradir el coneixement d'embarc un assegurador marítim a qui reclamen en base a la càrrega a la que es refereix el document, excepte si el tenedor actual és diferent al carregador original.
Reserves en el coneixement: lesreserves són aclariments afegits al títol que contradiuen parcialment el seu contingut (defectes, quantitat inexacta, mal embalatge... sempre referint-se a l'especte extern de les mercaderies). El carregador pot presentar proves contra aquestes reserves, si no ho fa es donen per certes.
Coneixements nets i bruts: el coneixement net és el que no conté anotacions respecte a mal estat o malaspecte de les mercaderies carregades o els seus embalatges. Quan porta alguna anotació en aquest sentit es parla de coneixement brut.

Com que els coneixements bruts no s'accepten per operacions bancàries, alguns carregadors assumeixen els riscos econòmics dels problemes de la càrrega (carta de garantia), a canvi de que el carregador faci un coneixement net encara que trobi defectes aparents.És una conducta incorrecta.

c) El coneixement d'embarc com a títol representatiu valor.

El document dóna dret a posseir les mercaderies a les que fa referència. Qui ostenti aquest títol té el dret d'obtenir aquestes mercaderies a port de destí; d'aquesta maner es poden fer operacions de compra-venda de la mercaderia encara que en aquest moment estigui viatjant. Qui poseeix el títol de valor(tenedor) ha de respectar les condicions del contracte de transport i les obligacions derivades (participació en cas d'averia grossa, etc.).

Es pot expedir de tres maneres segons qui pot recollir la mercaderia:
Nominatiu: a favor d'una persona concreta.
A la ordre: mitjançant endosament, s'entregaràn a qui digui un carregador o un altre intermediari. Complica la liquidació de sinistres.Simple entrega: es lliura la mercaderia a la persona que porti el document.

19. Explica els dos models de coneixement d'embarc.

Existeixen uns models estandaritzats per BIMCO. N'hi ha dos tipus principals:
a) Dissenyats per acompanyar el contracte de transport.
b) Que són l'únic títol del contacte de transport. Incorporen els termes del transport i així no cal redactar un contracte apart.

Si en el viatge es preveu un transport complex, amb diferents portejadors en diverses de les fases del recorregut, es pot formular un únic coneixement d'embarc: el "conocimiento corrido".

20. Digues quines són les obligacions del portejador.

Té dues principals responsabilitats:
a) Desplaçament (trasllat) de la càrrega d'un lloc a un altre.
b) Custòdia de la càrrega: entregar-laen el mateix estat en el que s'ha rebut.

Per complir amb aquestes responsabilitats, el portejador ha de complir les següents obligacions:

a) Navegabilitat: cuidar que el vaixell estigue en condicions de navergar de forma segura, equipat amb els pertrets i provisions necessaris, i amb els espais de càrrega en bon estat i nets. Si en el moment d'empendre el viatge es comprova que el vaixell estroba defectuós, el portejador haurà de demostrar el compliment de les seves obligacions, a part de mostrar els certificats reglamentaris.

Si el defecte es produeix quan ja s'ha iniciat el viatge, el portejador pot descarregar-se de responsabilitat per causa d'accidents al mar, faltes nàutiques... sempre que no tinguin un origen en defectes previs a l'inici del viatge.

Es considera que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Navegacion
  • Navegacion
  • la navegación
  • La Navegación.
  • navegacion
  • La navegacion
  • Navegacion
  • Navegacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS