NAZIS

Páginas: 8 (1800 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
EUROPA SOTA EL DOMINI NAZI


Història per al Món Contemporani
1 BATX B
03-05-13
ÍNDEX:

Introducció....................................... ...III

Cos del treball......................................III-VI
L'ocupació nazi......................III-IV
Camps de concentració..........IV-VI
Col·laboració i resistència.....VIConclusió.............................................VI-VII

Bibliografia.......................................... VIII











El domini nazi és un tema que ha conmocionat a tota Europa i que ha deixat imprenta en l'història. Així doncs, és important conèixer com s'han desenvolupat tots els fets que envolten aquest succés històric. Per aquest motiu, hem escollit treballar en aquests continguts. D'aquesta manera, tractarem com AdolfHitler i el seu exèrcit s'imposen a les cultures, religions, drets i llibertats de les persones i com sotmeten al seu règim autoritari a la població considerada inferior forçant-la a treballar com esclaus i condemnat-la a la mort.

Els païssos que van iniciar la guerra com Aliats de la Gran Bretanya o de la Unió Soviètica es varen veure obligats a rendir-se o foren sotmesos i posteriormentocupats. Altres païssos ocupats pels nazis, van ser oficialment neutrals. Aquests territoris van ser administrats i controlats pels soldats i per la policia alemanya. Entre ells, es trobaven Albania, Austria, Bèlgica, Bielorússia, Txecoslovàquia, Dinamarca, Estònia, França, Grècia, les illes del Canal, Italia, Letònia, Lituania, Luxemburg, Mònaco, Noruega, Païssos Baixos, Polònia, Rússia, SantMarino, Ucraina i Yugoslavia.

Per tant, amb aquesta poítica expansionista, el seu objectiu era organitzar Europa en benefici d'Alemanya , així esclavitzaven i explotaven als ciutadans que no complien els criteris de la raça ària que ells imposaven.
Un exemple, a la indústria els treballadors al 1939 eren 300.000, i tan sols cinc anys després, ja n'eren 5.300.000, així podem entendre que ho ferenmassivament. També varen imposar un control de la producció alimentaria i minera i requisaven forçosament els productes obtinguts per la població. A més, van imposar la producció d'allò que necessitava el Reich sense tenir en compte les necessitats de la població autòctona.

En defenitiva, la política expansionista nazi estava lligada a un règim de la violència i el terror. Les SS i laGestapo actuaven violentamet en nom de l'Estat. D'una banda, la funció de la Gestapo era la d'investigar i combatre "totes les tendències perilloses per a l'Estat". Va ser fundada per Hermann Göring el 26 abril 1993 a Prússia, aquesta era la policia secreta oficial dels nazis alemanys. A més, tenia autoritat per investigar els casos de traïció, espionatge i sabotatge, i també dels casos d'atacscriminals al Partit Nazi i a l'Estat. A l'abril de 1934, Heinrich Himmler, el rival de Göering, es va fer amb el control de la Gestapo organitzant-la dins de la SS. D'altra banda, la SS també va ser dirigida per Himmler, el qual va gestionar l'ordre de la matança metòdica i sistemàtica de milions de jueus, polonesos, gitanos, homosexuals, comunistes, testimonis de Jehovà i malalts mentals, entre d'altres,molts dels quals van ser utilitzats en experiments. Fins i tot, van canviar una llei que permetia que tot allò que estigués d'acord amb la voluntat del líder, fos legal i indiscutible.


El poder de la Gestapo que més els hi permetia abusar de la població considerada inferior o perillosa per a l'Estat era la “Schutzhaft” o “custodia preventiva”, que designava els empresonaments senseprocediments legals, tipics en els camps de concentració. La persona empresonada, fins i tot, havia de firmar el seu propi “Schutzhaftbegehl”, un document on declarava el seu desig de ser empresonat. Normalment això s'aconseguia sometent-la a tortura.

El primer camp de concentració va ser construït el 1933 a Dachau. Més tard, al 1937 crearen Buchenwald. Al novembre de 1938, els nazis van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nazis
  • Nazis
  • Los Nazis
  • Nazis
  • nazis
  • Nazis
  • Los nazis
  • Los Nazis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS