nebulosas

Páginas: 2 (276 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
NEBULOSES:
QUE SON?
Una nebulosa és una regió del medi interestel·lar format per gas i per pols. Estan formades fonamentalment per hidrogen, l'element químic mésabundant en l'univers, amb quasi el 10 % d'heli i quantitats molt petites d'altres substàncies. Tenen una importància cosmològica notable perquè són el lloc delsquals neixen les estrelles per fenòmens de condensació i agregació de matèria, encara que en altres ocasions es tracta de les restes d'una estrella que ha mort.
Lesnebuloses es localitzen en els discos de les galàxies espirals i a qualsevol zona de les galàxies irregulars, però no s'acostumen a trobar engalàxies el·líptiques caramb prou feines posseeixen fenòmens de formació estel·lar i estan dominades per estrelles molt velles.
Abans de la invenció del telescopi, el terme nebulosas'aplicava a tots els objectes celestes d'aparença difosa. Per aquesta raó, a vegades les galàxies(conjunt de millers de milions d'estrelles, gas i pols units per lagravetat) són anomenades impròpiament nebuloses; es tracta d'una herències de l'astronomia del segle XIX que ha deixat el seu rastre en el llenguatge astronòmiccontemporani.

Les nebuloses són núvols de gasos que s'expandeixen ràpidament degut a l'explosió d'un tipus especial d'estel que s'anomena supernova. La llum de lesestrelles, quan creua l'espai, ple d'aquests gasos, dóna lloc a bells jocs de reflexió de la llum, són les nebuloses. Quan una estrella es converteix en supernova acaba peresclatar emetent gran quantitat de gasos i creant-se en el seu centre un púlsar: una estrella més petita, molt densa i pesada que gira a velocitats de vertigen.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Nebulosas
  • Nebulosa
  • nebulosas
  • Nebulosa
  • Las Nebulosas
  • nebulosas
  • Nebulosas
  • Nebulosas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS