Nevera

Páginas: 4 (979 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
LA MAQUINA FRIGORÍFICA


Una màquina frigorífic és un dispositiu que extreu calor, Q2, a un focus fred, aplicant un treball W, i transfereix calor, Q1, al focus calent.
En un frigorífic real , elmotor connectat a la xarxa elèctrica produeix el treball necessari per extreure calor del focus fred ( cambra del frigorífic) i transferir-lo al focus calent, que és l´atmosfera .
En un frigoríficdomèstic , Q2 representa la calor que s´extreu del congelador, W el treball realitzat pel motor, i Q1, la calor transferida a l´atmosfera.


Diagrama d´una màquina frigorífica


Del Primer Principide la Termodinàmica, tenint en compte que la variació d´energia interna del sistema en un cicle es zero, es dedueix:
Q1 = Q2 + W
Per conveni, Q1, Q2, i W son positius.
Des d´un punt de vistaeconòmic , el millor cicle de refrigeració és el que elimina la major quantitat de calor Q2 del congelador amb el mínim consum de treball mecànic W.
Es defineix eficiència d´un frigorífic com la relacióQ2/W,
i considerant que W = Q2 – Q1
Eficiència =Q2/ Q2 –Q1


Fonament físic de la refrigeració

El funcionament d´una instal·lació frigorífica es basa en el fet que determinades substàncies enevaporar-se, absorbeixen calor, disminuint la temperatura del frigorífic o cambra on hi ha instal·lada la unitat evaporadora, i en condensar-se , en cedeixen a l´exterior.


Elements d´una instal·laciófrigorífica

Qualsevol instal·lació frigorífica esta formada per les següents unitats principals:

Refrigerador.
Es tracta només d´un armari, cambra o dipòsit degudament aïllat, a l´interior delqual es desitja mantenir una temperatura inferior a la del ambient exterior.


Evaporador
És un recipient tancat de parets metàl·liques on te lloc l´ebullició del refrigerant líquid que prové delcompressor, i on hi ha absorció de calor del refrigerador (cambra frigorífica). Amb la transferència de calor del refrigerador al refrigerant s´aconsegueix que disminueixi la temperatura del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comodato de neveras
  • La Nevera De Xativa
  • Manual De Neveras
  • Ecodiseño De Nevera
  • Neveras Del Futuro
  • nevera
  • Neveras
  • tica Bancolombia y las neveras 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS