NF1

Páginas: 12 (2875 palabras) Publicado: 24 de abril de 2015
ALIMENTACIO.
Definicions.
Alimentació: procés de selecció d’aliments de l’entorn per a ingerir-los, conformant la ració alimentaria. Selecció  ingestió  digestió.
Nutrició: conjunt de processos mitjançant el qual el nostre organisme incorpora els nutrients que contenen els aliments, els utilitza i els transforma. El nostra cos, absorbeix els nutrients de cada aliment. A traves d’aquesta,aconseguim l’energia i els nutrients. Absorció  us transformació.
Dieta adequada: permet a la persona absorbir la quantitat necessària de cadascun dels nutrients imprescindibles i també la quantitat necessària d’energia, sense excessos, ni defectes.
Dietètica: part de la medicina que tracta l’alimentació de l’individu. Estudia els nutrients que conte cada aliment.
Metabolisme: conjunt dereaccions bioquímiques que permeten obtenir i utilitzar l’energia dels nutrients.
El procés nutritiu. El que forma el procés nutritiu son:
Ingestió: masticació, salivació i degulació.
Digestió: bolus alimentari.
Absorció i assimilació
Excreció.
La 1era part de la nutrició es a la boca, es la ingestió (masticació, salivació i degulacio). Una vegada hem passat la ingestió, els aliments esconverteixen en el bolus alimentari, que passa a traves de l’esòfag fins a l’estomac.
Una vegada a l’estomac, s’inicia la part de la digestió, la 2na fase. La funció de la digestió es fer digeribles les substancies alimentaries. Això es possible perquè a l’estomac es produeixen una sèrie de gasis que ajuden a desfer el bolus alimentari. A mes de l’estomac, també hi ha dos òrgans importants (pàncreas ifetge).
Un cop digerit els aliments, els bolus alimentari, es transforma en “quim” passa de l’estomac al intestí prim, i serà aquí quan comença la 3ra fase, que seria l’absorció. Un cop absorbit els nutrients mes importants, els restants, passen al intestí gruixut, on s’acaba el procés d’absorció i assimilació.
Allò que no serveix, i que no s’ha absorbit ni en l’intestí prim ni gruixut, passa al’excreció, ja que el nostre cos, l’elimina del cos.
Els nutrients.
Les funcions del nutrients:
Energetica: els nutrients aporten al cos l’energia que necessita per viure. La compleixen els aliments/substancies riques en calories (lípids, carbohidrats, i proteïna).
Reguladora: Fa que els nutrients tinguin una regulació sobre els processos bioquímics, accelerant-los o descelerant, segons lesnecessitats del cos (vitamines i sals minerals).
Plàstica: els nutrients aporten els materials per tal de formar teixits nous o per refer aquells que estan danyats (proteïnes i alguns minerals com el calci).
Tipus de nutrients.
L’esser humà esta format per:
62% d’aigua.
16% proteïnes.
15% lípids.
6% minerals.
0.02 carbohidrats.
Els carbohidrats, també anomenats hidrats de carboni o glúcids.Son els mes importants perquè fan la font d’energia. Existeixen:
Monosacàrids: formats per un sol tipus de sucre. Solubles en aigua i son dolços. Ex: glucosa, fluctuosa i la galactosa. Els podem trobar a la fruita, verdures, a la mel, i a la llet. Arriben molt ràpid a la sang, i augmenten molt ràpid el nivell de sucre en sang  Glucèmia.
Disacàrids: Formats per dos tipus de sucres, també sonsolubles i dolços. Ex: sacarosa, maltosa, i lactosa. El trobem a la remolatxes, malta, i llet. Es digereixen mes a poc a poc, i provoquen un increment de la glucèmia però mes gradual, i son mes saludables.
Polisacàrids: Formats per moltes parts de monosacàrids, no son solubles en l’aigua i tampoc son dolces. Ex: mido, glucogen, i cel·lulosa. El podem trobar a les verdures, als tubercles, a lesllavors, a les fruites.
Les funcions son:
Font d’energia per les nostres cèl·lules. El nivell de glucosa en sang s’ha de mantenir estable.
Moderar els requeriments de proteïnes i el seu consum.
Intervé en el metabolisme dels greixos.
Glucosa, necessària per el nostre teixit nerviós i com a font d’energia del cervell.
Lactosa i calci: important perquè afavoreix l’absorció de calci.
1gr de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NF1 Pt1
  • NF1 Normes De Prevenció De Riscos Laborals
  • Fitxa 5 UF1 Nf1 Daniel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS