nhjk

Páginas: 3 (716 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
 Jordi de Sant Jordi sempre tingué la protecció del rei Alfons el Magnànim. Al costat del monarca participà activament en l’empresa expansionista per la Mediterrània de la Corona d’Aragó. El 1423fou fet presoner per Francesco Sforza a la ciutat de Nàpols. Aquesta és la circumstància que origina aquest poema. Tot ho explica en primera persona.
Jordi de Sant Jordi va nèixer durant els darrersanys del segle XIV al que era aleshores el Regne de València. Va ser amic del Marques de Santillana qui, a més de reconèixer la seva capacitat per a la poesia, va dir que era un músic excel·lent. Adscrit a la cort d'Alfons el Magnànim, va escriure poemes d'amor amb el rerefons de l'ideal cavalleresc. La seva llengua és la barreja pròpia de l'època entre el català i occità. Es conserven només 18poemes d'entre els quals podríem destacar "Estramps", "Presoner" o "Lo setge d'amor".

Els 18 poemes no tenen títol , Jordi de Sant Jordi mai els posava títols a les seves poesies." Presoner " se’l adonat a posteriori ,fins a que no li van posar títol, el títol era el primer vers " Deserts d'amics d'amics de bens e de senyor “.Aquet poema va escriure quant va quedar capturat ,agafat i empresonatal castell de Nàpols en una guerra contra els italians. El poema fa referència de aquell empresonament que va patir ella en el castell de Nàpols. Es un poema de un inconstància.
Els versos són de 4+ 6, amb cesura a la quarta síl·laba. Els versos imparells tenen rima masculina i acaben amb paraula aguda i els versos parells tenen rima femenina i acaben en paraula plana. La rima és d'art major.Poema format per cinc cobles de vuit versos decasíl·labs i una que fa de tornada o conclusió de quatre versos. Els versos de deu síl·labes tenen cesura a la quarta. La rima que repeteix en variants ésencadenada: 10A/10B/10A/10B/10C/10D/10C/10D.
A la primera estrofa trobem una metàfora. Al tercer vers de la segona estrofa trobem una personificació “la Fortuna” que representa un personatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nhjk,
  • Nhjk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS