NICOTINA

Páginas: 7 (1662 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
COM AFECTA LA NICOTINA AL CERVELL
Quan la nicotina és absorbida a través del fum d'un cigarret, la droga s'inhala pels pulmons i es disposa directament als vasos sanguinis. A partit d'aquí, la nicotina arriba ràpidament al cervell i travessa la barrera de sang i cervell on comença a canviar el funcionament d'aquest últim.
La nicotina, quan arriba al cervell, afecta una zona anomenada àreategmental ventral (ATV) que és un grup de neurones situades a prop de la línia mitja del pis del mesencèfal.
NEUROTRANSMISSORS / RECEPTORS
Els neurotransmissors són els productes químics utilitzats en el cos per transmetre senyals entre les cèl·lules nervioses. Hi ha molts tipus de neurotransmissors els quals s'ajusten a un receptor específic.
Quan els dos es combinen, es produeix una reaccióespecífica en l'organisme. La nicotina té la capacitat d'imitar certs neurotransmissors per a combinar-se amb els receptors corresponents. D'aquesta manera, la nicotina bloqueja la capacitat del neurotransmissor real per unir-se al receptor fet que causa que el receptor activi una cèl·lula per realitzar alguna cosa diferent a la del seu programa inicial.
ACETILCOLINA
El neurotransmissor que lanicotina pot simular s'anomena acetilcolina. L'acetilcolina és un dels neurotransmissor més importants en el nostre organisme. Un cop la nicotina es troba adherida al receptor de les cèl·lules en el cervell, aquesta pot afectar el moviment muscular, canviar el ritme cardíac o la respiració i pot afectar la capacitat de recordar coses. La unió de la nicotina al mateix receptor en el que hauria d'anarl'acetilcolina pot provocar irregularitats com: l'augment de la freqüència cardíaca i provocar canvis en la capacitat de concentració. La connexió també pot donar a l'usuari una ràpida generació d'energia.
NEUROTRANSMISSORS / HORMONES
L'acetilcolina, quan es combina amb receptors cel·lulars específics (els receptors nicotínics), també pot desencadenar l'alliberació d'altres neurotransmissors ihormones. Això significa que la cafeïna també té la capacitat d'alliberar aquests químics quan imita l'acetilcolina. Un dels neurotransmissors on la nicotina actua és en la producció de dopamina. La dopamina és el neurotransmissor més associat amb el plaer del cervell i el centre de recompenses. L'alliberació addicional de dopamina a causa de la nicotina és la raó per la qual la nicotina és tanadditiva.
L'ADDICCIÓ
A més consum de productes que continguin nicotina, en conseqüència, més dopamina hi haurà en el cervell. El plaer associat amb la dopamina a la sang produeix l'adaptació del cervell a nivells alts de dopamina cosa que causa l'addicció. La tolerància a la substància augmenta quan es consumeix més nicotina, fet que requereix més nicotina per aconseguir el mateix nivell dedopamina. El cervell reacciona amb símptomes d'abstinència com irritabilitat, nàusees, mal de cap, insomni i mal de gola un cop els nivells de nicotina en sang han disminuït o han desaparegut del tot.
Uns altes factors que actuen sobre la dependència són els emotius i els de comportament: l'efecte d'estimulació o de relaxació que provoca la nicotina, el plaer gestual i l'associació a momentsagradables com el primer cafè, dinars amb els amics, etc.

EFECTES DEL TABAC SOBRE ELS PULMONS
Fumar tabac causa molts problemes de salut. El fum que s'inhala va directament als pulmons produint danys a tot el sistema respiratori. Fumar augmenta el risc de patir refredats i altres malalties com la pneumònia. La secreció natural que es troba en els pulmons, augmenta i es fa espès, i els petits pèls enels pulmons que mantenen els pulmons nets deixen de funcionar correctament.
Fumar irrita els pulmons i produeix inflamacions. Conseqüentment, l'aire fluirà menys a través dels pulmons. Un dels principals símptomes de la irritació dels pulmons és la tos.
L'envelliment més ràpid dels pulmons és un altre dels efectes que produeix fumar. El fum que s'inhala provoca danys en l'interior dels pulmons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nicotina
  • Nicotina
  • que es la nicotina
  • Nicotina
  • Nicotina
  • nicotina
  • Nicotina
  • Nicotina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS