Nietzsche

Páginas: 4 (962 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
Resum del text:

Nietzsche ens parla de la categoría total de la moral la qual depèn de com reconeix el valor de la vida i de com s’ajusta a la voluntat de poder. Afirma haver distingit duesmorals: la del señor, que és la moral, elevada, que jutja amb al contraposició de bo/dolent i d'altra banda la moral de l'esclau. La primera ens explica que allò bo és tot el que eleva a l’individu, és adir que es basa en l'afirmació i l'acceptació de la vida. Conceptualment bo=noble=poderos=bell=feliç i el significat de dolent és tot el contrari. En segon lloc ens trobem la moral de l’esclau,es tracta d'una moral impregnada d'instint de venjança contra la vida superior o també altrament dita, la moral de la democràcia on el seu desig es basa en igualar a totes les persones.
En aquestamoral, bo=pobre=mancat=impotent=malalt=lleig i segons Nietzsche , com explica en el text, els jueus van invertir els valors aristocràtics i els cristians van assumir-ho. Una rebelió dels escalus (delsjueus i cristians), va produir la revolta dels valors morals: el ressentiment pels antics oprimits que va ser el creador i va generar uns valors que caracteritzaven els febles, com la humiltat...Relacionar:
-Aquest text de Nietzsche es pot relacionar pel que fa a la diferencia de la concepció de la moral amb Stuart Mill, on Nietzsche comença acusant aquest psicòlegs anglesos, que han volgutexplicar l’origen de les nostres idees morals de no posseir esperit històric. Stuart Mill entre d'altres focalitzen l’origen de la moralitat en les accions no egoistes, dels homes que en treuenprofit les anomenen bones. És a dir, no vindría originàriament d’aquells que han decidit les seves accions, sinó dels qui en reben algun profit. Però Nietzsche diu que quest no és l’origen,ensnassenyala que , per exemple, era el nom que el nobles i el poderosos, es donaven a si mateixos i a les seves accions. Per contra , és allò plebeu, baix. La creació de valors morals, ve donada d’una posició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS