Nietzsche

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2013
Nietzsche (1844-1900), autor influent en renoms com Heidegger o Deleuze, va estudiar filologia clàssica (catedràtic de Grec) i va tenir una propera amistat amb Richard Wagner, qui el va influir sobrel'estètica i li va transmetre comportaments no cristians contraris a la tradició dels seus pares.

Viu en la segona meitat del segle XIX, una època marcada per moltes revolucions que estrenyen elsllaços entre la ciència i l'economia a Europa: la revolució demogràfica duplica la població, la revolució siderúrgica i la del camp de comunicacions i transport impulsen la industrialització, diversosmoviments socials cobren importància (com el liberalisme, el nacionalisme, el socialisme i l'anarquisme), els grans imperis (Gran Bretanya, França, Alemanya i EE.UU) s'expandeixen, les ciències esdesenvolupen enormement (especialment les humanístiques), i el poder econòmic i polític de la burgesia augmenta de forma important. Alhora, es produeixen 2 grans moviments culturals molt importants: elromanticisme i el positivisme.

La seva obra es pot classificar en tres períodes ben diferenciats: un primer romàntic (amb influències de Schopenhauer i Wagner, on critica a Plató i Sòcrates), un depositivista (on critica la religió, la metafísica i l’art de la seva època)i, el darrer, crític (període fonamental).

Schopenhauer va ser una gran influència per a Nietzsche en el sentit de queaquest segon compartia moltes opinions amb ell (tret de la visió més pessimista) i la relació que van mantenir es pot dir que va ser el pilar o la base per al filòsof per poder construir les sevesteories. Veien el món com una lluita contínua que es deu a la nostra voluntat de viure. Els esdeveniments, però sobre tot els moviments socials que conformaven la societat en què Nietzsche va viure el vaninfluir notablement en quant al seu pensament, que es resumeix en el següent:

Crítica als valors de la cultura europea( uns valors que s’oposen a la vida pel trencament de la relació entre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS