No Lo Se

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
Seguretat Social i Gestió de les Pensions
Els inicis de la Seguretat Social a Europa comencen a Alemania el 1883 amb el primer sistema de pensions,paral·lelament es tracta del lloc on es va establirel primer seguro per la vellesa. Per altra banda, a Espanya els parlamentaris van establir una comissió de reformes socials al igual que es va instaurar alguns sistemes privats de protecció social decaràcter solidari. L’Estat espanyol no intervé però tot i això les mútues van creixent com la mútua “médico y botica” i la mútua de socorro amb l’anomena’t “entierro digno”.
Amb el pas del temps idesprès de moltes reunions per part de la comissió es va produir una primera intervenció l’any 1900 per part de la llei d’accidents de treball (1r seguro social a Espanya), i posteriorment l’any 1903es va dur a terme l’Institut de Reformes Socials (IRP) on es començà a establir un sistema de protecció social. Aquest establiment ve produït per l’ascens de diputats obrers al Parlament, institució ones van debatre una sèrie de discussions i propostes per part dels: socialistes/obrers,lliberals(conservadors) i dels reformistes que es trobaven enmig de les dos postures anteriorment esmentades.Desprès d’aquestes primeres reunions l’any 1908 es va crear l’Institut Nacional de Previsió amb el qual es crea un Sistema de mutualitats privades (llibertat subsidiada). L’any 1919 s’estableixl’anomena’t Seguro Obligatori de Vellesa conegut com les pensions,seguidament al 1923 s’instaura el Seguro Obligatori de Maternitat i finalment l’any 1931 es crea l’anomena’t Seguro de Paro Forzoso. Tots aquestsnous seguros són producte de canvis polítics i de conflictes socials.
Amb el final de la guerra civil i l’entrada de la dictadura franquista es crea el Seguro Obligatori i Enfermetat i el SeguroObligatori de Vellesa i Invalidesa (SOVI) els anys 1942 i 1947 respectivament. El SOVI contenia una discriminació cap als treballs agrícoles, exclusions als funcionaris i obrers de l’Estat i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS