NORMAN FOSTER - BODEGAS PORTIA

Páginas: 9 (2178 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
La nova generació de Grup Faustino va voler desembarcar a la Denominació d'Origen Ribera de Duero amb un projecte avantguardista. Portia és un clar exponent de la filosofia actual d'aquest grup empresarial familiar: unir l'experiència de més de 150 anys en el cultiu de vinyes, i en l'elaboració i criança amb una enologia moderna i avantguardista.
L'empresa familiar va començar el seu camí enaquesta comarca vitivinícola en els anys 90 amb l'adquisició de terres seleccionades per la seva situació i característiques del seu sòl, en les zones de Roa, Gumiel de Izán, Villanueva i Gumiel de Mercat. Un cop plantades les vinyes de varietat negra del país i passats uns anys de conformació, van donar com a resultat Portia 2003. L'esforç es va veure compensat en ser aquest vi, el primer del GrupFaustino a Ribera del Duero, guardonat amb Medalla d'Or al Millor Tempranillo del Món en el concurs internacional de Köln, Alemanya.
Un cop complertes les expectatives d'aconseguir un vi de qualitat adequat per al nou mil·lenni, Grup Faustino va voler fer un pas més en la seva estratègia innovadora i decidir contractar el prestigiós arquitecte anglès Norman Foster per dissenyar i projectar elceller. Un motiu bàsic per a la seva elecció és l'estil pràctic i funcional que caracteritza l'obra de l'arquitecte britànic, essencial per a la construcció d'un celler dissenyada i pensada per elaborar vi en condicions òptimes, mantenint un rigorós respecte pel medi ambient i la natura .
El terreny on s'ubica el celler, al terme de Gumiel de Izán, esdevé un element estratègic d'aquest projecte, jaque l'edifici està situat en un turó, de manera que part dels seus elements més importants estaran enterrats de manera natural. A més, està situada al costat de la carretera nacional I, un lloc de gran visibilitat per on passen milers de persones cada dia.
Amb una inversió superior als 25 milions d'euros, la nova celler del Grup Faustino consta de tres plantes i es divideix de forma interna endiverses zones, aprofitant la forma d'estrella de tres puntes amb que està dissenyada. En total celler té 10.000 metres quadrats de planta.
Els materials usats al celler estan en relació amb aquells que són inherents al procés de producció del vi: formigó, acer i vidre.
El cridaner disseny de l'edifici es basa en els tres grans moments de l'elaboració del vi: la fermentació en dipòsits d'acer,l'envelliment en bótes de roure i la seva posterior criança en ampolles. Aquests moments defineixen els tres diferents volums de la construcció, controlats per un centre d'operacions al cor de l'edifici. A més, el disseny contempla la circulació entre les tres plantes, usant la gravetat per ajudar el moviment del vi dins de l'edifici: la màxima eficàcia i el mínim risc de dany per a les raïms i el vii les seves diferents fases d'elaboració.
El disseny ha aprofitat la natural topografia del lloc. Per això s'ha dissenyat un accés que arriba a la coberta de l'edifici, amb la finalitat que els tractors puguin abocar el raïm collides a la tremuja, o, si s'escau, transportar les cambres frigorífiques del raïm recollida manualment en caixes, lloc on comença l'elaboració de vi.
Les parts del'edifici on es troben les bótes i els ampollers estan enterrades en part, per tal de tenir les millors condicions per l'envelliment i conservació del vi, mentre que el lloc on té lloc la fermentació està descobert, per així facilitar l'alliberament del diòxid de carboni. Enterrant l'estructura en el paisatge, no només es redueix l'impacte visual sinó que a més contribueix al disseny sostenible delceller, ja que l'estructura de formigó utilitza massa termal per controlar la temperatura ambient de l'interior.

UBICACIÓ
El terreny on s'ubica el celler, està situat al terme de Gumiel d'Izán. Té 10.000 metres quadrats de planta, es converteix en un element estratègic d'aquest projecte, ja que l'edifici està situat en un turó, de manera que part dels seus elements més importants estaran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Norman foster
  • NORMAN FOSTER
  • Norman foster
  • Norman Foster
  • Norman foster
  • Norman Foster
  • Norman foster
  • Arq norman foster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS