Normas Iso

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Normes ISO

ISO 9000: són u conjunt de normes sobre qualitat i gestió contínua de qualitat. Han estat establertes per L’ Organització Internacional de Normalització (ISO), d’ aquí el seu nom. S’apliquen en qualsevol tipologia d’ organització o activitat orientada a la producció de béns o serveis. Aquestes normes recullen el contingut mínim de les guies i eines específiques d’ implantació, cimtambé els mètodes d’ auditoria. L’ ISO 9000 especifica la manera com una organització, opera els seus estàndards de qualitat, temps de lliurament i nivells de servei. La seva implantació suposa moltsavantatges per les empreses com per exemple: incrementar la satisfacció del cloent o incrementar l’ eficàcia i/o eficiència de l’ organització en l’ assoliments dels seus objectius. Un altre dels seusavantatges pot ser la millora contínua en els processos, productes o l’ eficàcia.
HISTÒRIA: aquestes normes van aparèixer el 1987. La versió vigent actualment va ser publicada i actualitzada el 13de novembre de 2008. Amb aquesta actualització es ca aconseguir una norma adequada per a tot tipus d’ organitzacions, que es pot aplicar a diferents empreses i serveis o també a l’ AdministracióPública.
CERTIFICACIÓ: Per comprovar que es compleixen els requisits de les normes, existeixen unes institucions de certificació que auditen la implantació i manteniment, elaborant un certificat deconformitat. Al seu torn, aquestes entitats estan vigilades per organismes nacionals que en regulen la seva activitat.
Els requeriments de la norma són genèrics, ja que han s’ han de poder aplicar aqualsevol empresa, independentment de les característiques que pugui tenir aquesta com ara la grandària, l’ activitat, els clients, la planificació, entre d’ altres. En els requeriments s’ estableix el “elque” però no “el com”, perquès es pugui adaptar a qualsevol tipus d’ empresa. L’ empresa desenvolupa criteris específics i els aplica a les activitats de l’ empresa, a partir dels quals construeix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Normas iso
  • Normas iso
  • normas ISO
  • norma iso
  • normas iso
  • Normas ISO
  • Normas Iso
  • Normas iso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS