obras historia arte

Páginas: 4 (939 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2015
Obra 1: El jurament dels Horacis, de Jacques - Louis David
a) Context: 1784. Regnat de Lluís XVI. Període convuls i d’agitació social, cinc anys abans de la Revolució Francesa (1789).Il·lustració. L’enciclopèdia: D’Alambert i Diderot.... A Espanya: Carles IV.
b) Estil: Neoclassicisme. Característiques formals:Equilibri compositiu. Perfecta integració de les figures dins de l’espaiarquitectònic. Claredat expositiva. Subordinació del color al dibuix. Perfecte modelat anatòmic, que recorda a la puresa acadèmica de l’escultura clàssica. Predomini de la línia recta en els personatgesmasculins, i la línia ondulada en els femenins: actitud activa versus sentiment Cromatisme: predomini de les tonalitats ocres, grises i vermelles. Tonalitats fosques per al fons, i clares per a les figures.c) Significat:L’obra s’inspira en la tragèdia literària Horaci del dramaturg francès del segle XVII Pierre Corneille, basada al seu torn en el llibre Ab urbe condita de Titus Livi. Situada la històriaal segle VII aC, David evoca el moment en el qual els tres germans Horacis –fills de Roma- juren davant el seu pare combatre fins a la mort contra els tres guerrers de la ciutat veïna d'Alba Longa,els germans Curiacis, per decidir que bàndol vencia la guerra pel control de la Itàlia central. En un segon pla a la dreta apareixen tres dones que ploren els esdeveniments: de blanc una de lesgermanes Horaci, casada amb un Curiaci; al seu costat una germana Curiacia, casada amb un Horaci; i en el fons, la mare dels germans Horaci, que cuida als dos fills de l'anterior.
d) Funció:David no vavoler reproduir un fet històric, sinó reflectir el culte a les virtuts cíviques més estrictes de l’auto sacrifici estoic, l'honor i la lleialtat, personificades en l'actitud dels Horacis. Així mateix, enla seva època, alguns van veure reflectides en el quadre les simpaties revolucionàries de l'autor i el profund sentiment del deure a la pàtria que infon l'obra.
Es valorarà específicament no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del Arte: Situacion de las obras
  • Historia del arte y mitología: obras del Museo del Prado.
  • Obras y Autores Historia Del Arte
  • obras de arte
  • obras de arte
  • Obras Historia Del Arte
  • obras de arte
  • Obras de Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS