Odissea

Páginas: 11 (2542 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013



L'ODISSEA







Índex:

1. Introducció........................................................(pàg.1)
2. Argument...........................................................(pàg.1)
3. Resum.................................................................(pàg.1, 2,3)
4.Epítets.................................................................(pàg.3)
5. Explica el significat............................................(pàg.3)
6. Hospitalitat i regals............................................(pàg.4)
7. Actitut pretendents.............................................(pàg.4)
8. Odisseu reconcili amb Posidó............................(pàg.4)
9.Personatges..........................................................(pàg.4)
*Resum més detallat...........................................(pàg.5)
10. Opinió personal...................................................(pàg.5)
11. Bibliografia..........................................................(pàg.6)

























1. Introducció:

Homer va neixer al segle VIII a.C. És l'autor de lesobres literaries més antigues d'Europa: la Ilíada i l'Odissea. Homer va viure durant el període hel·lenístic a l'antiga Grècia. Les seves obres tenien una estructura en vers hexàmetre. A homer li varen atribuïr moltes obres, que ara creuen que es poc provable que siguin seves com: Petita Ilíada, Nostoi, Cipria i Epigoni; també li varen atribuïr poemes sobre Èdip i els seus fills. Altres obresvaren ser atribuïdes a ell com: Himnes Homèrics, Margites, la Captura d'Oechalia i Phocais.

2. Argument:

L'odissea conta les aventures d'Odisseu durant la toranda cap a casa seva després de la guerra de Troia, mentre ell intenta superar tots els obstacles per arribar fins a casa seva i trobar-se a la seva família, el seu fill, Telèmac, està cercant un pretendent per a la seva mare, Penèlope,per que creu que el seu pare ha mort, encara que la seva mare no en vol cap.
Després de totes aquestes aventures, Odisseu aconsegueix arribar a casa, una vegada allà es troba a tots els pretendents de la seva dona, i els mata a tots. La obra acaba amb que Odisseu torna a la seva vida normal al camp.

3. Resum:

Cant I:
El fill d' Odisseu prepara una festa a la seva mare per trobar un altrehome, ja que es pensa que el seu pare ha mort, perque ja fa molt temps que va anar-se'n de casa seva per anar a la guerra.


Cant VI:
Odisseu es va trobar amb Nausica i unes noies que anaven a rentar la roba, I ells li va demanar a Nausica a veure si li podia donar alguna cosa de mejar i roba, després de que ella li donés el que Ulises necessitava li va dir el camí que havia de seguir perarribar a la ciutat, on hi havia el pare de Nausica.


Cant IX:
Odisseu comença a conta la seva hitòria desde que va sorti de Troia. El primer que varen fer va ser destruir la ciutat d'Ísmar, la ciutat dels cícons. Després varen arribar al país dels lotòfags, on un parell d companys varen caure en la tentació de menjar lotus i això va provocar que no volguessin tornar al vaixell. Més tard varenanar a la illa dels cíclops, on Odisseu els i digué que quedassin a la barca mentres ell aniria a demanar hospitalitat junt amb els seus dotze millors homes. Però allà es varen trobar amb Polifem i els va tancar a la seva cova, on es va menjar alguns dels seus companys. Varen emborratxar a Polifem i Odisseu va mandar que afilessin un pal que li varen clavar a l'ull. Així varen poder sortir.
1.Cant X:
Odisseu segueix contant, i conta com varen viatjar fins a l'illa de l'Èol. Èol tracta d'ajudar-los perquè arribin a Ítaca. Éol li va dornar a Odisseu un bossa amb tots el vents. Quan arribar al vaixell Odisseu va dir als seus companys que la bossa no sería oberta fins que arribassin a Ítaca, però els seus companys, quan es trobaven aprop de Ítaca i Odisseu es va dormi, van decidir veure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resum odissea
  • Odissea
  • Odissea
  • Odisseo
  • Odissea
  • 2001 Odissea nello spazio
  • Comentario De Texto De La Odissea
  • filosofia la odissea de la especie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS