olot

Páginas: 7 (1523 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa i cap del partit judicial d'Olot a la província de Girona, Catalunya.
És una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En el terme municipal d'Olot es troben quatre volcans, el Montolivet, el Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques. Les contrades del voltant d'Olottambé guarden un ric patrimoni natural amb numbroses fonts, els Aiguamolls de la Deu i la Moixina (un bosc amb aiguamolls), la Fageda d'en Jordà (excepcional a Catalunya i en el clima mediterrani per estar situada en un lloc pla), els volcans de Santa Margarida (que té un gran cràter amb una capella al centre) i el Croscat (amb un gran tall resultat de l'extracció de gredes que es va dur a termeen aquest volcà i que permet observar les capes de greda interiors). Està adherit a la Xarxa Europea del Paisatge.[2]
Entitat de població Habitants
Olot 24.217
Sant Cristòfol les Fonts 9.253
Batet de la Serra 255
Dades: 2011. Font: Idescat
Taula de continguts [amaga]
1 Etimologia
2 Situació
3 Geografia i clima
4 Història
5 Demografia
6 Galeria d'imatges
7 Política
7.1 Resultatseleccions del 2011
7.2 Resultats eleccions del 2007
7.3 Resultats eleccions del 2003
7.4 Resultats eleccions del 1999
7.5 Resultats eleccions del 1995
7.6 Resultats eleccions del 1991
7.7 Resultats eleccions del 1987
7.8 Resultats eleccions del 1983
7.9 Resultats eleccions del 1979
7.10 Resultats eleccions del 1934
8 Cultura
8.1 Museus
8.2 Gastronomia
8.3 Festivitats i fires
9Societat
9.1 Educació
9.2 Mitjans de comunicació
9.3 Clubs esportius
9.4 Sindicats locals
10 Olotins il·lustres
11 Vegeu també
12 Referències
13 Enllaços externs
Etimologia[modifica | modifica el codi]



Escut no oficial d'Olot
L'etimologia d'Olot no és clara i hi ha diverses hipòtesis. Segons la Crònica Universal de Catalunya, Olot va ser fundat per Ulo, antic rei de la dinastia delsatlants, (després anomenat Sícul), amb el nom d´Ulot.[3] Una altra teoria, més estesa, és que el nom Olot prové d'ala, ja que el poble ha estat documentat amb els noms d'Aulot i Alot; així és representat a l'escut d'Olot, que té una ala en referència al nom de la ciutat.[3] Una altra hipòtesi és que el nom derivi directament de l'antic basc: oloa (civada) i leku (lloc), el resultat final és olekuque va derivar a olek, olok i finalment, olot. També es diu que ve d'"ollot", d'olla, perquè està envoltat de muntanyes.[4]
Situació[modifica | modifica el codi]

El municipi, de 29,12 km2, està compost per la ciutat d'Olot i el poble de Batet de la Serra. El terme està situat a 443,4 metres de mitjana, sobre el nivell del mar i està a uns 50 quilòmetres de Girona, la capital de la provínciahomònima.



La Vall de Bianya Sant Joan les Fonts
Riudaura Brosen windrose-fr.svg
Les Preses Santa Pau
Geografia i clima[modifica | modifica el codi]

La ciutat d'Olot està situada en una plana envoltada per les serres de Sant Valentí, Aiguanegra, l'altiplà de Batet, Marboleny i Sant Valentí de la Pinya. La plana és travessada pel riu Fluvià i la riera de Riudaura. La presència dematerials volcànics contribueix a donar acusada personalitat al paisatge. Dins la ciutat d'Olot podem trobar-hi quatre volcans: el Montolivet, el Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques.
El Fluvià, de règim mediterrani, té un cabal no gaire important (1,07 m3/s).
Pel que fa al clima, la zona de la comarca de la Garrotxa contrasta amb les comarques veïnes per l'elevada humitat. La pluja anualoscil·la al voltant dels 1000 mm. Popularment, es diu que Si no plou a Olot, no plou enlloc.
Pel que fa a les temperatures, a Olot la mínima de gener és de 0,09 °C, i la màxima d'agost, de 27,7 °C. Les freqüents formes de cubeta hi ocasionen inversions tèrmiques.
Història[modifica | modifica el codi]

Article principal: Història d'Olot


Església de Sant Esteve.
Fitxer:Casa Solà Morales-Olot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En la vida es bonita olote

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS