ones

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
Treball: Ones sonores
Curs 2013-2014

Batxillerat: Departament Ciències




1. Quin tipus d’ona sonora és el so? Explica el seu mecanisme de formació.
Busca exemples quotidians d’onessonores.
En forma d’ona longitudinal en els líquids i gasos, i en els sòlids en ona transversal. Es compressionen i es dilaten de manera successiva en el medi on es propaguen.
2.Quins són els límits de freqüència de les ones sonores perquè siguin audibles per l’orella humana? Quina relació hi ha entre freqüència i energia?
La freqüència de l’oïda humana varia entre els 20 Hzfins als 20.000 Hz aproximadament.

3. Quin fonament físic té que els indis posessin l’orella a terra per determinar la presencia de soldats en el seu territori? Indica com varia la velocitat depropagació del so segons el medi sigui sòlid, líquid o gasos.
El so es propaga millor a través d’un sòlid perquè les molècules estan més compactes i properes entre elles i no tenen que moure’s gaire perxocar-se una contra l’altre i així transmetre la vibració. La velocitat de propagaciño és més ràpida en un sòlid que en un líquid, alhora que en un líquid més ràpida que en un gas. Això es deu a ladisftancia entre les partícules.

4. Quines són les qualitats dels sons? Indica a quina magnitud física va lligada cada qualitat.
Les qualitats són la durada (s), altura (Hz), intensitat (m), itimbre.

5. Quina és la fórmula per calcular el nivell d’intensitat sonora?
Diem que hi ha contaminació acústica, al excés de soroll que altera les condicions normals del ambient en una determinadazona. Això provoca efectes negatius sobre la salut auditiva, física i mental de la persona.

Problema 1: Raona si l’orella humana és capaç de percebre ones sonores de nivell d’intensitat 100 dB lalongitud d’ona de les quals en l’aire sigui 30 m , 12 m i 0,003 m.
Problema 2: Si el nivell d’intensitat sonora d’un violí és de 40 dB, quants violins caldran per a augmentar aquest nivell fins a 60 dB?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Ri ones
  • Superposició Ones
  • Wild Ones
  • Ones Longitudinals
  • LOS RI ONES
  • Ones sonores
  • Los ri ones
  • wild ones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS