Origen Evolució I Ús De La Bateria

Páginas: 52 (12886 palabras) Publicado: 10 de abril de 2011
INTRODUCCIÓ
El curs passat, quan feia primer de batxillerat i els professors ens parlaven del treball de recerca, no tenia gens clar del tema que tractaria el meu. Jo veia aquesta decisió massa lluny en aquells moments i estava molt confús, per això no me la plantejava molt seriosament però sabia que arribaria el dia que ho hauria de fer. Quan el tutor ens va donar un llistat bastant amplion es proposaven temes per als treballs de recerca, encara ho vaig veure més difícil, ja que hi havia molts temes que trobava interessants. Aleshores, després d’estar cavil·lant una temporada, tenint en compte les meves possibilitats i pensant amb els mitjans que tenia per obtenir el material necessari, hem vaig decidir per aquest tema: Origen, evolució i ús de la bateria.
El perquèd’aquesta elecció? Dons bàsicament per dos motius:
• La meva dedicació i passió per aquest instrument va començar quan tenia 8 anys, encara que abans ja estava interessat amb la música. El meu desig per aprendre i saber moltes més coses de les que ja sé sobre el món de la bateria i l’afany que m’ha sorgit per, en un futur, arribar a ser capaç d’ensenyar als que vulguin aprendre a tocar-la, em vamotivar a triar aquest tema i, per tant, realitzar aquest treball.
• També em va convèncer la proximitat i l’accessibilitat que tinc vers aquest tema, ja que el meu professor de bateria, em podia ajudar aportant-me informació i sobretot amb la seva experiència personal. Els altres aspectes que tenia a favor eren les experiències viscudes pels diferents companys que estudien amb mi i el suport del meututor de treball.

El que intentaré fer amb aquest treball serà recopilar i sintetitzar informació, obtenir un aprenentatge sobre el tema i, en la mesura de lo possible, donar a conèixer una mica aquest món que molta gent desconeix. Buscar la millor forma d’aprenentatge possible per aprendre a tocar l’instrument, perquè encara que les corrents pedagògiques de la Bateria avui en dia estanbastant desenvolupades, en quant a l’educació sistemàtica, és a dir, per mètodes i partitures, no són de gran ajuda si no hi ha un professional del tema que et diu la manera de ficar-ho en pràctica.
El que trobo més difícil abans de començar, és transmetre el sentit del ritme utilitzant el llenguatge parlat, perquè aquesta idea tan abstracta és molt personal de cadascú i no tothom la téigual de desenvolupada. Els bateries necessitem entendre el ritme per poder tocar però aquest concepte no s’aprèn llegint mètodes sinó escoltant música i practicant moltes hores.
En resum, tractaré de fer un treball que m’aporti coneixements, que tracti totes les vessants del tema i que, qui ho llegeixi, pugui aprendre alguna cosa més sobre la música, però sobretot de la Bateria.

1. OrígensMolts investigadors, des de la segona meitat del segle XX, van començar a reconstruir la història de la música. Així van néixer els primers estudiants de etnomusicologia o musicologia comparativa, (entre els quals es troben: Wallaschek, Stumpf, Sachs, Hornbostel, Schneider) que estudia, des de la prehistòria fins als nostres dies l'evolució que havia sofert la cultura de la música en elsdiferents països del món.
Tansols es poden fer hipòtesis: Provar a treure la conclusió de l'estat de la vida musical dels grups primitius d'éssers humans. Podem avançar que de tots els elements que té avui la música, han d'existir petjades.
El lloc i el moment que va néixer la música és un dels misteris de la història, però es creu que és tan remota com l'home i que va sorgir com unanecessitat de l'home d'expressar els seus estats i emocions per mitjà d'una expressió sonora.
Es creu que la música i els instruments musicals van aparèixer per a imitar alguns sons de la naturalesa (cant de les aus, trons, etc.) o per comunicar-se amb els seus déus per mitjà de sons diferents al llenguatge que utilitzaven els humans d’aquella època. Aquests sons els feien amb la veu o amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origen I Evoluci
  • Evolució I Origen De L'Esser Huma
  • Origen De La Vida I Evolució
  • origen de la bateria
  • Origen i Evolució de l'espècie humana
  • Origen Y Evoluci N De La Microbiolog A
  • ORIGEN Y EVOLUCI N DEL UNIVERSO
  • El origen y la evoluci n de la escritura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS