ovidi

Páginas: 3 (536 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013







POESIA ELEGÍACA
És un tipus de poema líric en el qual es lamenta la pèrdua d’una persona estimada que s’ha mort, del pas del temps des d’una etapa feliç, la constatació de la vellesao el mal o de la desaparició de qualsevol idea positiva. La mètrica clàssica alterna pentàmetres i hexàmetres en dístics.
PUBLIUS OVIDIUS NASO
Publius Ovidius Naso va néixer a Sulmona el 20 demarç del 43 aC i va morir a Tomis l'any 17 a.C. Va ser un poeta romà que va escriure sobre temes d’amor, de dones abandonades i de transformacions mitològiques. Se’l considera un dels poetes més importantsde la literatura llatina juntament amb Virgili i Horaci. La seva poesia va ser molt imitada a finals de la l’Edat Antiga i l’Edat Medieval, també va tenir una gran influència en l’art i la literaturad’Europa durant molts segles.
Ovidi parla molt de la seva vida en els seus poemes, molta part de la seva biografia se sap per el que explica en les seves obres.
OVIDI ENAMORAT: POESIA ELEGÍACA D’AMOROvidi serà el darrer gran representant de l'elegia. N'ampliarà l'ús a diversos temes.
Amors
La va escriure quan encara era molt jove. El tema de gairebé totes les 51 elegies y dividides en 5volums que la componen és l'amor, tant en el seu vessant noble com en el sensual. Aquesta seva primera obra ja desprèn el gust per les aventures i conquestes amoroses i retrata una Roma, ja en el cim delseu poder, plena d'intrigues amoroses i una societat abocada al plaer. Hi són especialment perceptibles les influències de Catul, Tibul i Properci..
«Militat omnis amans»: «Cada amant es un soldat»Heroides
Va ser redactada en dues sèries de 21 poemes. La primera és un conjunt de quinze poemes en forma de cartes escrites per heroïnes de la mitologia grega als seus marits o amants absents.No tenen cap model grec ni llatí, encara que els temes son tracten de la tragèdia i comèdia grega, per exemple n'hi ha una de Penèlope a Ulisses. Una excepció és l'epístola de Dido a Eneas,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ovidio
  • Ovidio
  • Ovidio
  • Ovidio
  • Ovidio
  • ovidio
  • Ovidio
  • Ovidio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS