PAC 2 Desenv i aprenentatge

Páginas: 5 (1129 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2014


Prova d’Avaluació Continuada 2
Educació Primària

A. Parleu del desenvolupament psicosexual, socialització, les habilitats de tracte social i de relació interpersonal dels infants, el desenvolupament cognitiu...
Llegint aquest fragment ens adonem que els nens i nenes d’aquesta edat ja tenen desenvolupava la identitat de gènere, és a dir, tenen un esquema bàsic en el que van organitzantles característiques que distingeixen i emmarquen les persones en un sexe o l’altre. Així, veiem actituds com les de no deixar jugar a les nenes ja que juguen malament o bé considerar que aquestes li aniran a dir al mestre si les hi fan mal en lloc de resoldre-ho com ho farien els nens. Per tant, atribueixen certes característiques al gènere femení.
En aquesta situació observem també lasegregació de sexes que es comentava als apunts, mentre tots els nens estan jugant a handbol, les nenes estan en altres zones del pati, jugant a altres jocs. Com veiem, els nens s’uneixen en un gran grup per jugar a aquest joc de competició mentre les nenes, tot i que no s’especifica, segurament estan dividides en diferents grups més reduïts.
També veiem referències a la socialització dels infants i leshabilitats socials i de relació interpersonal que manifesten. Veiem, en l’exemple, conductes oposades entre en Jordi qui, tot i que inicialment té una altra idea, acaba acceptant la proposta i duent a terme una acció altruista, que a ell no li aporta cap benefici, adoptant una postura pro-social i evitant una situació de violència; i, en Pere, que es mostra més ferm en la seva idea, actua d’unaforma més violenta i té dificultats per posar-se al lloc de l’altre. A més, observem en aquest infant dificultats en la resolució de conflictes ja que, en lloc de buscar solucions consensuades utilitza la violència per assolir el que ell es proposa. Així, durant el joc sorgeix un conflicte que provoca una pugna entre els punts de vista dels dos jugadors i veiem que encara no han assolit lacodificació d’unes regles consensuades i, per tant, sorgeix un conflicte que ha de resoldre l’adult.
Finalment, pel que fa al desenvolupament cognitiu, considero que els infants no poden tenir en compte totes les dimensions que s’estan posant en joc en el problema que els ha sorgit, com explicaria Pascual-Leone (1980, citat als apunts d’aquest mòdul). Es centren només en les dimensions que a ells no els vabé, el que fa malament l’altre però no tenen en compte que hi ha altres dimensions implicades, que potser ells també poden cedir. Com veiem doncs, i segons les idees de Case (1989, citats als apunts d’aquest mòdul) no han desenvolupat encara les estratègies apropiades per a representar-se el problema i valorar les possibles solucions per posar en marxa aquella que respecti els interessos dels dosinfants implicats.
No voldria acabar aquest punt sense fer esment a la diferència entre les conductes observades entre els dos nens. Tenint en compte que tenen la mateixa edat, si no tinguéssim en compte que l’entorn influeix en el coneixement de les persones, no podríem explicar les diferències en el comportament dels dos infants, per tant, no es tracta únicament d’una maduració evolutiva si noque l’entorn d’aquests dos infants i els models que tenen al seu voltant, han influït en la seva resposta.



B. Reconèixer tres dels conceptes claus dels mòduls en algun exemple de la situació donada, fent breu explicació per cada un dels exemples.
A partir de la situació donada es poden identificar alguns dels conceptes claus que hem treballat en aquest mòdul. Un d’ells, pot ser, perexemple la identificació dels rols de gènere quan en Jordi proposa que les nenes no juguin ja que no saben jugar a handbol. Aquests tipus de jocs es consideren propis dels nens: per exemple, des de petits els pares juguen amb els nens petits a jocs d’aquesta mena però no amb les nenes. D’aquesta manera es van creant els esquemes del que s’espera de cada gènere i els infants els reprodueixen.
No...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC aprenentatge
  • desenvolupament i aprenentatge durant l'edat escolar PAC 1
  • Desenvolupament I Aprenentatge Durant L'Edat Escolar Pac 3
  • Pac 2 polítiques índex i informacions
  • Pac3 desenvolupament i aprenentatge
  • Desenvolupament i Aprenentatge Pac1
  • pac 2
  • pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS