paisoa

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014
 Els espais regionals

NACIONS SENSE ESTAT

Les nacions sense estat, són conjunts de persones, amb unes característiques molt semblants, que no disposen d'estat o no estàrecuneguda com a comunitat diferenciada.
Un exemple seria el Quebec, en el que la població està dividida en dues bandes: la banda que vol formar part del canadà i la banda que vol quedar-se com a paisindependent. Per aquest motiu no es considera un estat a aquesta regió, encara que hi ha una posicio mitja que vol reconeixer al Quebec com a pais però sense separar-se del Canadà.

REGIONS MOLTCONSOLIDADES I DIFERENCIADES

Baviera , a Alemanya, es una regió molt diferenciada, ja que es divideix en set regions:
Baixa Franconia, Alta Franconia, Franconia Central, Suabia , Alt Palatinat, AltaBaviera i Baixa Baviera.
A la vegada, aquestes set regions es divideixen en 71 districtes i 25 ciutats independents : Amberg , Ansbach , Aschaffenburgo , Augsburg , Bamberg , Bayreuth , Coburg , Erlangen, Fürth , Hof , Ingolstadt , Kaufbeuren , Kempten , Landshut , Memmingen , Munic , Nuremberg , Passau , Ratisbona , Rosenheim , Schwabach , Schweinfurt , Straubing , Weiden i Würzburg .

CIUTATSGLOBALS

Una ciutat global es un concepte que es dona a ciutats que compleixen amb una serie de característiques, tenen uns efectes immediats a l'àmbit global, amb grans influencies per al mon.Exemples de ciutats globals son:

-Nova York: degut a ser una gran influència per al comerç i a les financiacions, i per la seves grans comunicacions internacionals, està considerada una ciutat globalmolt important d'un gran grau. En això també influeix que es la seu de la ONU.

-Tòkio: es un gran centre financer i la capital politica de Japó, té una gran magnitud territorial i és una granplataforma de tecnologia i comunicacions. Això la converteix en una ciutat global per al món.









COMUNITATS AUTÒNOMES

Una comunitat autònoma es una entitat territorial dotada de'...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS