Paleta De Nàrmer

Páginas: 4 (910 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2011
LA PALETA DE NÀRMER

Localització: Museu Egipci del Caire

Mides: Altura 64cm Amplada: 45cm

Descoberta: Temple d’Horus a Hieracómpolis per l’arqueòleg britànic James Edward Quibell l’any 1898.Descripció: Paleta tallada en pissarra, gravada tan per l’anvers com pel revers i dividida en cada part en tres registres; superior, central i inferior.

Contingut:

La Paleta de Nàrmer, lasituem en el període arcaic egipci entre 3150-3050a.C, i es considera com el registre històric més antic del que es té constància.
La paleta marca per primer cop un fet històric, la unificació del Baixi Alt Egipte dut a terme per un rei anomenat Nàrmer(Dinastia 0) provinent de l’Alt Egipte.

A l’anvers de la paleta hi començant pel registre superior hi trobem el Serekh reial, la forma primitivadel que seran els cartutxos, els marcs dins dels quals s’inscriuen els noms dels faraons, on en aquest cas si llegeix el nom del rei; Nàrmer.
Els laterals del Serekh es troben envoltats per duesrepresentacions de la deessa vaca Bat o Hathor normalment associada a la fecunditat i a l’ordre celeste, el fet que el nom del rei estigui envoltat per dues representacions de la deessa ens dona aentendre la intenció d’assegurar la protecció del rei.

Passem al registre central; en primer lloc es pot observar el rei com a figura central amb el braç aixecat amb la intenció de colpejar l’enemic,situat a la seva dreta i hi agenollat al terra, es tracta d’una representació primerenca del que successivament es repetirà durant tota la història d’Egipte fins a temps romans del que serà una icona demajestuositat.
Nàrmer en aquesta cara de la paleta es mostra engalanat amb la corona blanca de l’Alt Egipte i amb l’abillament ritual; el faldellí agafat per un cinturó molt decorat, un cosset ambtirant i també una llarga cua de toro.
L’escena del rei a punt de colpejar l’enemic representa la victòria i el sotmetiment d’aquest, a més gràcies al gravat situat sobre la figura del derrotat podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Paleta De Narmer
  • Comentario Arte Paleta del Rey Narmer
  • La paleta de narmer
  • Paleta de narmer
  • Narmer
  • PALETES
  • Paletas
  • paletas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS