Pau Picasso

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015



Pau Picasso
La ingent obra del pintor i escultorespanyol Pau Picasso va exercir una gran influència en l'art contemporani. Picasso es va establir a París en 1904 i va començar a pintar en un estil pròxim al postimpressionisme. Més tard vaevolucionar cap a altres tendències artístiques al llarg dels seus més de 20.000 obres. Està considerat com l'artista més rellevant del segle XX.




Guernica
El Guernica (1937, oli s/ llenç, 349 × 776,6cm, Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, Madrid) del pintor espanyol Pau Picasso descriu el bombardeig de la localitat basca per part de la Legió Còndor alemanya el 26 d'abril de 1937. Per arealitzar este immens llenç, que podria enquadrar-se dins del cubisme, Picasso va realitzar més de 60 croquis preparatoris en color; no obstant l'obra definitiva és en blanc, negre i grisos per a destacar laviolència de la massacre. En el centre, el cavall ferit per una llança simbolitza les víctimes innocents.




Guernica, quadro pintat per Pau Picasso en 1937, inspirat en el bombardeig del poble bascde Guernica i Luno (Biscaia) per l'aviació alemanya al servici de Francisco Franco.El Guernica (oli s/llenç, 349 × 776,6 cm, Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, Madrid) respon a un encàrrec delgovern republicà espanyol per a l'Exposició Internacional de París de 1937. Quadro de circumstàncies, l'obra és una verdadera presa de posició política del pintor contra Franco (recolzat perl'Alemanya nazi) durant la Guerra Civil espanyola.El pintor, l'estètica del qual era fins eixe moment bàsicament egotista, ix del seu entorn habitual i pinta un quadro violentament compromés on cada detall dela composició ha sigut pacientment elaborat, com així el testimonien les fotos preses per la seua companya, Daura Maar, de les set versions successives del quadro o el centenar d'estudis realitzats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Picasso
  • Picasso
  • Picasso
  • picasso
  • picasso
  • Picasso
  • Picasso
  • picasso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS