Pavellón De Alemanya De Barcelona

Páginas: 4 (947 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2012
Pavelló d’Alemanya
Mies van der Rohe
ETSAB 2012 – 2013

ÍNDEX
1- Introducció.......................2
2- Anàlisi...............................3
Origen.................................3Espai...................................4
Història................................5
3- Bibliografia........................6

1- Introducció
El Pavelló d’Alemanya és un edifici de cairemodern construït l’any 1929 en motiu de la celebració de l’Exposició Internacional de Barcelona. Va ser construït per l’arquitecte alemany Mies van der Rohe que fou un referent en l’arquitectura delsegle XX. La seva intenció era trencar amb la tradició arquitectònica del moment i proposar un nou model a seguir.
El Pavelló
L’edifici està situat a la banda dreta de l’avinguda Maria Cristina tenintcom a referència el Palau Nacional, actualment seu del MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya). En l’època aquesta avinguda es va plantejar com un gran eix vertical de simetria. Per tant Mies vavoler trencar amb aquesta dinàmica i el va projectar un pavelló amb simetria horitzontal i a més a més situat al lateral de l’avinguda, a l’altura de l’actual Caixa Fòrum. La funció original va ser la derebre la visita de les autoritats alemanyes durant les celebració de la exposició. Al finalitzar aquesta l’edifici es va desmantellar el 1930 i a la dècada dels 80 es va reconstruir a la mateixaubicació. Un apunt curiós pel que fa a la seva decoració és el joc de colors entre el marbre, la catifa i les cortines formant la bandera d’Alemanya juntament amb la incorporació de la famosa cadiraBarcelona. Actualment és la seu de la Fundació Mies van der Rohe i lloc on es fa l’entrega anual del Premi Mies.
2- Anàlisi
Origen
Pel que fa a l’origen el Pavelló predomina el mur vers l’estructura.Per tant es correspondria amb el model de mur primitiu proposat per Hans van der Laan. Tot i utilitzar pilars per tal d’aguantar la coberta, aquests queden supeditats als murs gràcies a la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS