Pena de muerte (preparar un debate)

Páginas: 7 (1605 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2014
La pena de mort: debat
1. PRIMERA RONDA
Som l’Organització per a favor de l’abolició de la Pena de Mort. Integrem el grup Bernat Llompart, Jaume Oliver, Christian Moya i Apol·lònia Maria Salvà.
La pena de mort no és només un càstig, sinó una tortura a persones que poden ser innocents i a totes les persones que són família o tenen tracte amb els condemnats. Quan matem a un condemnat, enscontradiem amb els articles 3 i 5 de la Declaració dels Drets Humans. Aquest sistema és la forma més extrema de tortura. Hi ha un enllaç entre tortura i mort. Molts de països prohibeixen la tortura però en canvi, no prohibeixen la pena de mort.
Als EEUU, el segle XX hi ha hagut condemnades a mort 343 persones i 25 finalment executades. Amb aquestes xifres podem veure que molts casos han estatinnocents. I si ens vengéssim en un d’aquests casos de persones que han viscut anys a presó condemnades a mort que han resultat innocents?

2. SEGONA RONDA
PERSONES INNOCENTS CONDEMNADES:
1- Peter Limone va estar empresonat 33 anys, per un crim que ell no havia comès.
2- John Thompson va passar 18 anys a presó per un crim del que no era culpable i va rebre una indemnització de 10 dòlars pertornar amb autobús a una casa que no tenia, a veure al seu pare que ja era mort i la seva mare que ja estava a una residència.
3- Carlos de la Luna des d'un principi va sostenir la seva innocència i fins deia conèixer l'assassí , però es va negar a revelar la seva identitat per por a una venjança. Va ser executat amb una injecció letal a 1989 , sis anys després d'ocorregut el crim. Va resultarinnocent.
4- Larry Swearingen fou condemnat a la pena de mort per un crim que no havia comès i va viure 10 anys a la presó. El mateix dia de la seva execució fou declarat innocent.
5- Troy Davis va ser acusat injustament. Segons la fiscalia l'acusat en primer lloc realitzà trets en una festa al barri de Cloverdale , Savannah , ferint a un home a la cara intentant defensar a una persona. Després vaassassinar a MacPhail, un policia. Els fiscals van recolzar la seva acusació en l'informe de balística el qual va determinar que els casquets trobats a l'escena del crim i els trobats en el tiroteig anterior provindrien de la mateixa arma. Dels nou testimonis que van declarar en contra de Davis en el judici , set es van retractar posteriorment i l'agost de 2009 van denunciar que van ser pressionatsper la policia per inculpar al jove. D'altra banda , l'arma amb la qual es va cometre l'assassinat mai va poder ser trobada ni es van recol·lectar empremtes dactilars ni rastres d'ADN. Res d'això va aconseguir torçar la voluntat dels tribunals que van revisar el cas.

I així molts més casos més.
DRETS DE LES PERSONES
Es contradiu amb la Declaració de Drets Humans en els articles 3 (totes lespersones tenen dret a la vida) i 5 (totes les persones tenen dret a un tracte humà). A més, tothom es pot equivocar i tothom ha de tenir dret a rectificar i poder tenir una vida millor després de haver-se reformat.

CÀSTIGS
No diem que no es tingui que castigar als criminals, sinó que aquest sistema abusa del poder d’una persona que pot haver estat subornada o pot estar a favor o en contra de lapena de mort i el condemnat pot estar acusat injustament.
Fa uns anys va sortir que un fill d’una persona molt poderosa havia produït un crim i havia estat condemnat a cadena perpètua. El pare va pagar a un servent per a que torturés a un home fins que aquest afirmés en un paper que havia estat el culpable. Aquest va ser condemnat a pena de mort i el fill va ser declarat innocent. No va poderser salvat a temps.
RAONS PER ABOLIR LA PENA DE MORT
El pres amb que mantenim correspondència encara esta esperant que li commutin la pena o que l’executin. Les seves paraules varen ser exactament: “No se quant de temps més podré aguantar, em sento com si cada dia perdés una mica la raó. Em passo les 24 hores del dia mirant les parets i només penso en la cadira, en el corrent, en els milers de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEBATE SOBRE LA PENA DE MUERTE
  • Debate de la pena de muerte
  • DEBATE DE LA PENA DE MUERTE
  • Pena De Muerte Debate En Contra
  • Debate Pena De Muerte Contra
  • Debate Pena de Muerte
  • El debate de la pena de muerte
  • Debate "pena de muerte"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS