Percepció

Páginas: 5 (1148 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
1.- Què és la sensibilitat?
La paraula sensibilitat prové del llati. És la capacitat de sentir un seguit de sentiments com la empatia, compassió, humanitat,etc., ..
La sensibilitat podem considerar-la un valor que tenim el ésser humans per a percebir i comprendre els estas d'ànims, la forma de ser i d'actuar de les persones ,així com les circunstancies que ens envolten i ens determinen elnostre comportament.
2.- Com influeix els sentits en la nostra percepció de la realitat?
L'importancia dels nostres sentits en la percepció de la realitat es que a través d'ells la podem crear, la percepció incloeix les dades de la realitat que obtenen els nostres sentits, és a dir, són les frontes de la nostra percepció possible. També hem de tenir en compte els sentits interceptors que rebeninformació de les organisme i els propioceptors que ens informen dels moviments.
Tant la vista com l'oïda són els factors més importants a l'hora de percebre la realitat, per què tot allò que escoltem o veiem forma part tant del procés congnitiu com del sensitiu.
-Gust: Només detecta quatre sabors , que són dolç ,salat, amarg i àcid. La combinació d'aquests quatre donen la varietat de sabors.-Olfacte: És el sentit quimic que a través de les fosses nassal rep els olors.
-Vista: És la mayor part de font d'informació de l'exterior , ja qué la major part d'informació és visual.
-Auditiu: És fonamental per a la comunicació mitjançant el llenguatge.
Els sentits propioceptors engloblen el senti cinestetic(que ens informa sobre el moviment i la posició del cos) i
el sentit vestibular(orientació del cap i el cos respecte a la distància de la terra).
Posarem una situació per entendre bé l'influència , si una persona és sorda o té problema auditius no escoltarà bé la conversació i per tant no tindrà una bona percepció de la realitat, ja que només coneix una part.
També la nostra percepció de la realitat mai és certa del tot, ja que en certes situacions al faltar-hiinformació el nostre cervell se inventa la informació que li manca de la manera més lògica i senzillas. Tot això és un mecanisme de l'inconscient , i ens fa pensar que és cert.

3.- Quin és el procés a través del qual un estímul s'esdevé sensació?

Un estimul és tota energia fisíca, mecanica, termica , quimica o electromagnetica que activa un receptor sensorial i la sensació consiteix en detectar através dels sentits externs , és a dir, com la vista, l'oïda, el gust, l'olfacte i tacte i també dels inters que són els sentiments.
Hi ha tres fases :
Fase física -> fase fisiològica -> fase psíquica.
.
4.- Es poden produir sensacions sense que es doni un estímul? Com és possible? Anàlisi de recents hipòtesis sobre la fibromialgia.
No ja que el estímul es el que ens fa reaccionar enversl’element, situació o absència dels anteriors.
La fibromialgia és un transtorn que provoca dolors i fatiga. Són persones que tenen punts hipersensibles en el cos, que es poden trobar en el coll, la esquena, els braços, les cames, les caderes, els peus i l'espatlla, i amb tant sol tocar-los fan mal . Hi ha sintomes d'àmbit més psicologic com les malaties del son , falta de memoria, depresió.No es saben exactament les causes per les cual es provocada la fibromialgia hi ha hipotésis que determinen que es de tipus hederitari i unes altres que es desperta desprès d'haver passat per una etapa dolenta i que tot el que has estat aguantat psicologicament és transforma en dolor físic.
Per a obtenïr més informació hem parlat a Isabel Acuña, que sofreix des de fa més de vint anys fibromialgiai diu que és un dolor molt fort sempre i que mai deixa d'estar, que és fisic , que és fals que està provocat psicologicament perquè amb només tocarli amb un dit el braç li fa molt de malt. També diu que altre dels sintomes són l'insomni ,els mal de cap , i el dolor a tot el cos quan fa un canvi molt brusc el temps.
Explica que no hi ha cura per aquesta enfermetat perquè és cronica i no hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Percepci N
  • PERCEPCI N
  • PSICOLOGIA DE LA PERCEPCIÓ
  • La Percepci n
  • Sensacion Y Percepcio
  • LA PERCEPCI N
  • psico percepcio
  • Percepci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS