psico percepcio

Páginas: 7 (1563 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014


PSICOLOGIA DE LA PERCEPCIÓ

Presentació i objectius
Enunciats: descripció de la pràctica
Materials
Criteris d’avaluació
Format de lliurament
Data límit de lliurament



Presentació i objectius

Aquesta PAC consta de quatre preguntes, en les quals treballareu aspectes fonamentals dels mòduls 1 i 2 de l’assignatura: Introducció a la Psicologia de la Percepció i Percepció visual.Aquesta PAC pretén que l'alumne conegui i domini alguns dels conceptes fonamentals associats amb la psicologia de la percepció, així com els relacionats amb la percepció visual. En aquesta PAC també treballareu algunes de les competències transversals especificades al pla docent (analitzar i sintetitzar, identificar i comparar diferents teories de la percepció visual, desenvolupament d'habilitatsper al treball autònom i auto dirigit).



Enunciat de la PAC


1. Contesteu les següents preguntes introductòries a la psicologia de la percepció:

a) Descriviu amb les vostres paraules en què consisteix l’akinetopsia dramatitzada segons aquest vídeo. Feu servir la singularitat d’aquest trastorn neuropsicològic per explicar la diferència entre processos de sensació i percepció.L'akinetopsia és un trastorn en la percepció del moviment. Les persones que el pateixen son incapaces de detectar objectes que es mouen. Això fa que la vida d'aquestes persones sigui molt complicada ja que perceben el moviment com una sèrie d'imatges estàtiques.
Pel que fa a les diferències entre procés de sensació i percepció entendriem que la sensació és la resposta que dona un receptorsensorial davant d'un estimul concret, en canvi la percepció inclou la interpretació d'aquests estimuls per tant no només hi ha activitat per part dels nostres organs sensorials sinó també del cervell.

b) Quin paper exerciria el processament guiat pels conceptes (top-down) i el processament guiat per les dades (bottom-up) en la resolució de l'ambigüitat plantejada en el text de sota?
En el moment enque percebem el text de sota podem guiar-nos per els nostres coneixements previs relacionats amb l'abecedari i el llenguatge escrit ( concretament llengua anglesa) i arribar a percebre que el que hi ha escrit és THE CAT (Top-down), en canvi també podria ser que no tinguessim aquests coneixements previs ja sigui perquè desconeixem aquest abecedari i el llenguatge i aleshores ens regiriem pelprocessament guiat per les dades ja que es construiria la percepció a través del que ens envien els receptors visuals. En aquest cas degut a l'ambigüitat plantejada en el text ( parts incompletes d'algunes lletres o possibles distorsions) es probable que per resoldre el procés perceptiu prenguessin més importància els processaments guiats per conceptes ( top down ) ja que en base al que coneixem podremresoldre l'ambigüitat.






2. Tenint en compte les estructures i funcions implicades en les etapes del procés perceptiu il·lustrat a la pàgina 27 del 1er mòdul i els dos vídeos facilitats als links:

a) Quina d’aquestes etapes és la més important per entendre el fenomen de la sinestèsia?
Considero que l'etapa més important per entendre el fenòmen de la sinestèsia és la fase on lesvies nervioses implicades en la percepció transmeten la informació codificada en impulsos nerviosos des dels receptors sensorials fins al còrtex cerebral gràcies a les sinapsis neuronals.
b) Una vegada visualitzat el documental, podríem concloure que en Neil Harbisson és sinestèsic? Raoneu la vostra resposta.

Considero que Neil Harbisson presenta sinestèsia perquè encara que no vegi elsdiferents colors degut a la acromatòpsia ell ha acabat veient sons, és a dir ha acabat relacionant les percepcions realitzades a través dels seus transmissors sensorials visuals i auditius. A través d'una tonalitat de blanc i negre ell automàticament ho relaciona amb un so determinat i per tant això ja seria un tipus de sinestèsia.






3. Observeu la imatge de sota i contesteu les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BASES PSICO SOCIALES DE LA PERCEPCI N PUBLICITARIA
  • Percepcio
  • Percepció
  • Psico
  • Psico
  • psic.
  • Psico
  • Psico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS