Perifrasis verbales

Páginas: 4 (844 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
CARACTERISTIQUES DE LA IDEOLOGIA FRANQUISTA, CONCEPCIÓ DE LA SOCIETAT I CONDICIÓ FEMENINA
(Subtema del bloc 7 de les PAU)

En acabar la guerra civil l’any 1939, la democràcia es va suprimir aEspanya i s’imposà una dictadura que durà fins al 1975. El franquisme, com a ideologia, fou una mescla d’elements del feixisme, del tradicionalisme catòlic, del corporativisme i d’altres orígens, queFranco unificà en un règim personalista. La instauració del nou ordre polític exigia acabar amb la llarga tradició socialista, comunista i anarquista del poble i amb qualsevol moviment liberal idemocràtic, així com amb els nacionalismes català, basc i gallec; per això, el règim va recórrer a la repressió massiva i a la discriminació contra els vençuts i els opositors. La repressió era duta aterme per l’exèrcit, els primers anys i, posteriorment, per la policia i la Guàrdia Civil (sempre amb la col·laboració de l’aparell judicial).
El franquisme passà per diferents etapes polítiques¸ encada una de les quals va subratllar un aspecte o un altre de la seva ideologia, segons les conveniències de cada moment. Durant la Guerra Civil i fins al 1945 predominà una ideologia totalitària,d’estil feixista, sota control de la Falange; eren els anys de l’aliança amb l’Alemanya nazi i l’Itàlia de Mussolini. Durant aquest període es va intentar aconseguir un control estricte de la vidasocial. El totalitarisme s’expressava en la imposició d’unes normes de conducta i una rígida censura respecte de les activitats lúdiques, esportives, socials i culturals. També eren característiquesfeixistes el culte al líder (Franco, el Caudillo) i la inclusió obligatòria dels treballadors en el sindicat oficial.
Acabada la Segona Guerra Mundial amb la derrota dels estats totalitaris, el règim vadisminuir la seva imatge feixista i començà una etapa en la que el sector catòlico-conservador guanyà pes. Van ser els anys de l’anomenat nacionalcatolicisme, ideologia nacionalista espanyola que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PERÍFRASIS VERBALES
  • perifrasis verbal
  • perifrasis verbales
  • Perífrasis Verbal
  • Perifrasis verbales
  • Perifrasis Verbales
  • perifrasis verbal
  • Perífrasis verbales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS