Perquè es paguen impostos

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
Perquè es paguen impostos? Per contribuir el Estat i millorar el servei públic: carreteres, escoles, hospitals,transport públics, pensions per a persones necessitades, universitats, bequesescolars, biblioteques, parcs per a nens etc.. Gracies els impostos que paguem entre tots podem gaudir d’un bon servei públic, si no hi haguessin impostos tindríem un gran problema hi ha quemes de la meitat de la població en Espanya no es podria permetre una cosa tan bàsica com anar ha escola o un hospital
Quins tipus de impostos hi ha? Directes i Indirectes.
Els directes sonels impostos que paguem directament a *Hacienda o Agencia tributaria* un exemple clar seria el del I.R.P.F, Impost de societats que paguen les empreses, I.V.I,Impost de la circulació.Indirectes: son els que paguem indirectament a *Hacienda o Agencia tributaria* un exemple clar seria el I.V.A: Impost Valor Afegit, el paguem al supermercat i en aquell moment hi ha estem pagant elimpost del producte, llavors el supermercat s’encarrega de pagar el Impost Valor Afegit a *Hacienda o Agencia tributaria* fent la liquidació del I.V.A amb el model 303.
Que es el I.R.P.F? Esl’impost Rendetari de les Persones Físiques. Es un impost que paguen totes les persones físiques que treballen i que superin el 1000 anuals. Es fa amb el model 309.
Que es el I.V.A? Es l’impostsobre el Valor Afegit. Hi ha dos tipus de IVA el suportat i el repercutit.
Suportat: Es quan comprem un producte i hem de pagar l’ IVA.
Repercutit: Es quan cobras l’ IVA a una persona.
Hi hatres tipus de quotes d’IVA: EL general: 21%-- Tots el productes.
EL reduït: 10%-- Els productes alimentaris i el transport public
El Super Rediuit: 4%--
Qui recapta elsdiners? La agencia tributaria es l’encarregada de recaptar els diners. Quan recapta els diners els distribueix en tots els sectors publics de l’administracio publica de tot Espanya.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Impostan
  • Perquè?
  • Els Impostos
  • Impostos de guatemala
  • Impostancia de materiales
  • El perquè de les coses
  • Impostos
  • Ciudades Impostantes Del Mundo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS