Personatges mirall trencat

Páginas: 8 (1997 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2011
PersonatgesAmadeu Riera: Amadeu Riera és el notari de moda a la Barcelona de l'època. És un home esvelt, distingit, amb una rosa vermella damunt la seva taula de treball al despatx. Està casat amb la Constància, una dona poc atractiva, serà l'amant de Teresa. Relació que recordarà quan ja sigui gran.

Armanda: Armanda Valls esdevé cuinera dels Valldaura de molt jove, recomanada per una sevaparent també minyona de la casa. Resultarà ser al final, el membre del servei més fiable de la casa i al final de la vida de Teresa, li farà de confident. Anirà descobrint diversos secrets de la família Valldaura al llarg de la seva vida, que no donarà a conèixer mai. Idealitzarà el temps que fou l'amant d'Eladi Farriols, i guardarà el present que aquest li va fer, unes arracades, com a símbold'amor.

Bàrbara: És una violinista que coneix Salvador Valldaura a la refinada Viena. Bàrbara, físicament, és prima, rossa i d'ulls clars. El seu comportament és curiós: no suporta els miralls, canvis inesperats d'humor d'un dia per l'altre... Lligada a les violetes que li fa enviar Valldaura dia rere dia, després d'un parell de dies dels primers contactes eròtics amb aquest, Bàrbara es tirarà alcanal i morirà, sense explicació aparent. Resulta ser un dels personatges més enigmàtics i atractius de tota la novel·la.

Constància: És l'esposa d'Amadeu Riera. Baixa i mancada de bellesa sempre va carregada de joies, potser per suplir aquesta manca. És una dona un mica maniàtica. Mor sense arribar a sospitar l'adulteri del seu marit amb Teresa Goday.

Eladi: Eladi Farriols, després d'intentarexercir d'altres oficis, treballa de botiguer a la botiga d'un familiar. Incapaç de fer res a la seva vida, es casa per interès amb Sofia, per qui havia sentit una lleugera antipatia des del principi pel menyspreu mostrat i per la feina que li donava a l'hora de vendre. De la seva relació amb Pilar Segura (Lady Godiva) en naixerà Maria que, casat amb Sofia, s'afillarà. És una persona amb gràciaperò mediocre i es caracteritzarà per la seva passió per les dones (tindrà relacions grotesques i ridícules amb les minyones, fins arribar al punt d'observar-les d'amagat mentre juguen al pati despullades). La darreria de la seva vida la passarà tencat a la biblioteca de la casa envoltat de llibres de Proust. La seva ràpida mort, i la troballa d'una ampolleta sospitosa, fa sospitar un possiblesuïcidi.

Eulàlia: És una amiga de Teresa. S'ho arreglarà per fer coincidir Salvador Valldaura i Teresa Goday a la seva festa de Carnaval. Sentirà una certa enveja a Teresa, i quan aquesta comenci la seva relació amb el notari, Eulàlia se'n separarà. El seu marit, Rafael Berguedà, morirà assassinat un dia sortint de la fabrica, suposadament a causa de les tenses relacions amb els obrers. Ella trobaràsuport psicològic en Joaquim Bergadà, per qui, en un principi sentia una forta antipatia. El temps i les afliccions faran que recuperi l'afecte per Teresa, de la qual s'havia distanciat arran de l'adulteri amb el notari Riera.

Jaume: És el segon fill de Sofia i Eladi. Potser a causa del seu naixement prematur és molt malaltís. És sensible i serà la víctima i el canalitzant de la crueltat de laMaria i en Ramon. Només trobarà asil en l'habitació de la seva àvia (Teresa Goday) i serà l'únic que podrà entrar al seu "santuari": la sala plena de records (l'armari japonès, l'última copa d'un joc que el seu avi, Salvador Valldaura, portà de Viena...). En Ramon i la Maria creuaran el límit de les trapelleries i en Jaume morirà ofegat a l'estany per la seva culpa.

Jesús Masdéu: Fill de Teresai Miquel Masdéu. Sempre serà vist com una càrrega per la Teresa, tot i no voler deixar-lo desemparat. Miquel Masdéu, ja casat, se l'afillarà ja que el matrimoni no pot tenir fills. Tot i així, anirà de visita a la torre de forma regular dient ser el fillol de la Teresa. Es trobarà un ofici de pintor i durà una vida pobre i resignada. Durant la Guerra Civil Espanyola es farà milicià republicà i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Personatges mirall trencat
  • Mirall Trencat. Un personatge: Ama
  • PERSONATGES MIRALL TRENCAT
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS