Peter berger. invitación a la sociologia

Páginas: 20 (4938 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013


ÍNDEX


INTRODUCCIÓ
Aquest treball es realitza per tal d’entrar en l’àmbit de la sociologia, és a dir, es fa per conèixer millor el paper que fa un sociòleg i el que realment fa aquesta professió.
El treball es basa tan sols en extreure les idees principals de cada capítol i fer un anàlisi crític destacant el més rellevant i explicant-ne el seu perquè, mostrant també allò que ha cridatmés l’atenció. Aquest anàlisi està fet sobre la base de treball del llibre de Peter L. Berger Invitació a la sociologia i que com diu el seu mateix autor és una invitació a un tipus de passió molt peculiar.














COS DEL TREBALL
1. Resum
Capítol 1: La sociologia com a distracció personal
Peter L. Berger comença explicant-nos en el seu llibre Invitació a la sociologiacom assimila la societat amb la sociologia, i com es relacionen certes professions amb aquesta. Però veritablement el que vol mostrar Berger és l’objectiu de la sociologia, com ha de ser aquest, i quina és la professió de sociòleg.
Primer de tot diu que la societat confon - compara el paper del sociòleg amb el del psicòleg, i això és degut a una major coneixença per part de la societat envers elspsicòlegs i no tant, en canvi, dels sociòlegs. Així mateix l’autor diu que la professió de treballador social també és una d’aquelles que se la compara amb la del sociòleg ja que totes dues són disciplines que treballen amb persones, però Berger aclareix la confusió dient que el treball social és una determinada “pràctica” social i en canvi la sociologia no. És a dir, el treballador socialtreballa directament amb persones i el sociòleg, en canvi, busca a preguntes sobre la societat.
Seguidament parla d’un concepte fonamental que va elaborar el sociòleg Max Weber i que és que el sociòleg és aquest ésser “lliure de valors”, i amb això no es refereix a que els sociòlegs no tenen valors, perquè tota persona té valors (siguin del tipus que siguin). El que es refereix Weber és que totsociòleg, com a bon professional, ha de ser fidel a un únic valor, i aquest és el de la integritat científica. Però sense deixar mai enrere els seus sentiments, pors, prejudicis, etc., és a dir ha de realitzar la seva tasca professional sense deixar-se influir per les creences, esperances o els temors, entre d’altres.
Un reformador social i un recopilador d’estadístiques sobre el comportament humàsón altres imatges que la gent té sobre la figura del sociòleg. Un recopilador d’estadístiques bàsicament el que fa és realitzar qüestionaris, entrevistar a gent i analitzar les dades obtingudes de les enquestes. Però tot això no és el que fa un sociòleg, ja que les dades estadístiques no són sociologia. Un bon sociòleg no és pot basar només en uns determinats resultats estadístics per respondre ales preguntes que es fa, ja que per ell tot això són dades poc significatives. Però també cal dir que tampoc podem negar que un sociòleg no utilitzi en algun moment l’estadística, ho fa com a instrument, ja que aquesta tècnica li pot resultar útil i eficaç en identificar certes respostes que el sociòleg vulgui esbrinar. En qualsevol cas, les estadístiques només serviran com a reforç, mai com abase de les seves tesis. Finalment una altra imatge del sociòleg, seria aquella que el descriu com una persona observadora, distant, freda i manipuladora. Però per Berger, aquesta imatge és d’allò més errònia, ja que en una de les múltiples definicions que fa de com ha de ser un sociòleg, diu que és un individu interessat a entendre la societat d’una manera ordenada, per això ha de ser objectiu, nodeixar-se influir per els seus criteris personals, i sobretot també no fer-ne judicis.
En el primer capítol també parla dels objectius professionals, i que principalment són comprendre la societat. Però també parla de com ha de ser un bon sociòleg, que ja n’he comentat certes característiques que els hi atribueix, però Berger, no deixa mai de donar imatges d’aquesta professió. Per ser un bon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion a la Sociologia
  • Imágenes De La Sociología, Peter Berger
  • "Iniciació A La Sociologia"
  • capitulo 5 sociologia invitacion berger
  • Pete Berger Invitacion A La Sociologia Cap 4
  • Resume del libro Introducción a la sociologia de Peter Bergue
  • resum invitación a la sociologia berger
  • peter berger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS