Petita Biografia D Una Exp Sita Barcelonina Del Segle XV De Teresa Mar A Vinyoles

Páginas: 4 (940 palabras) Publicado: 20 de abril de 2015
Comentari de text 1

Comentari de l’article: “Petita Biografia d’una expòsita barcelonina del segle XV”, de Teresa María Vinyoles.

Teresa María Vinyoles plasma en el text la funció de tutela queexercia l’hospital de la Santa Creu de Barcelona sobre aquells infants que eren abandonats i la dificultat de les nenes del segle XV per poder incorporar-se a la societat, ja que en aquell temps, lamajoria eren menyspreades per ser nenes de l’hospici. A més a més, no tenien molta sortida professional, la majoria es dedicaven al servei domèstic, fet que implicava treballar dia i nit sense descans imolts cops havien de sumar el fet de haver de fer de concubines del amos.
Parla d’un grup de nenes anomenades Caterina, ja que era un nom molt comú en el segle XV, però es centra en la vida que vatenir una nena anomenada Caterina- Aulària.
A Caterina- Aulària la van trobar el 15 de febrer de 1438 a les portes de l’hospital. El primer que van fer va ser obrir-li un expedient, aquest constava deles dades identificatives de la nena i de com anava vestida quan va ser trobada, això denotava el grau de pobresa dels pares de la nena, per últim, assignaven una dida que cuidaria d’ella.
Gràcies a lacaritat, Caterina va anar passant d’una casa a un altre i així va sobreviure, cosa molt poc habitual, ja que hi havia un gran índex de mortalitat infantil en aquell temps. El dia 16 de febrer de1438, va ser portada a casa d’un menestral on va estar sis mesos, després va tornar a l’hospital i el mateix dia va tornar a marxar. Aquest cop a casa del teixidor de lli, Pere Morera, on va estar finsfer els 4 anys. El 1442 va tornar a l’hospital i de seguida va marxar a Vilafranca del Penedès on va estar fins al 18 d’abril de 1443, quan va ser restituïda a l’hospital.
A l’ hospital va estar finsals 7 anys, allà va aprendre a cuidar-se per ella mateixa, també va haver d’aprendre a comportar-se adequadament i a tenir submissió pel treball que hauria d’exercir a partir de llavors.
Cap a l’any...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Petita biografia d’una expòsita barcelonina del segle XV de Teresa María Vinyoles
  • Petita Biografia d’una expòsita barcelonina del segle xv
  • petita biografía d'una expósita barcelonina del segle XV
  • Les Civilitzacions Extraeuropees Al Segle Xv
  • narrativa segles XVI XV
  • biografia de petita palma
  • Mare Teresa De Calcuta
  • MAR A TERESA SERAFINI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS