Petita Biografia d’una expòsita barcelonina del segle xv

Páginas: 4 (869 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
“Petita Biografia d’una expòsita barcelonina del segle xv” de Teresa Maria Vinyoles.
Aquest text ens parla de que, a l’Edat mitjana, la pobresa, orfandat i marginació social eren causes del’abandonament dels infants expòsit a Barcelona al segle XV. Els nens i nenes patien marginació pel fet de ser pobres i abandonats i això creava que la societat tingues un menyspreu per a ells i elles.Caterina, una nena trobada
Aquesta història agafa com a protagonista una nena Expòsita del S.XV anomenada Caterina.
Va ser abandonada una nit a l’Hospital de Santa Creu de Barcelona, enfrontant-se des deaquell instant a sobreviure a la gran mortalitat infantil que hi havia a causa de les epidèmies i la falta de menjar.
A partir del segle XIII, era normal que les institucions hospitalàries es fessincàrrec dels infants abandonats per raons diverses com pobresa, orfandat o malalties del pare o la mare, i Caterina va ser una d’aquestes.
Un cop l’hospital recull a la nena, fa un registre on es fauna minuciosa descripció de la nena i la roba que portava posada ja que, encara que no era gens habitual, si els progenitors la reclamaven, aquest expedient seria útil per a la identificació il’hospital podria reclamar els gestos ocasionats.
Les dides i la tutela de l’hospital de la Santa Creu
Tot seguit d’aquest registre, s’obre un expedient al registre d’infants trobats i es procedeix atrobar-li una dida a la nena.
Així s’explica, que la dida es farà càrrec de Caterina al seu domicili durant l’etapa de la lactància i percebrà a canvi un salari com a contraprestació.
Caterina va passarper diverses dides fins finalment ser restituïda a l’hospital un altre vegada i va quedar-se allà sota la custòdia de la dona encarregada dels infants.
A l’hospital, hi havia d’haver una donaencarregada dels infants per a que es faci càrrec dels infants des de que entraven fins a que trobaven una dida, si eren canviats de dida o si els portaven a l’hospital per alguna malaltia. Aquesta dona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Petita biografia d’una expòsita barcelonina del segle XV de Teresa María Vinyoles
  • La petita biografia d'una expòsita
  • Petita Biografia D Una Exp Sita Barcelonina Del Segle XV De Teresa Mar A Vinyoles
  • Les Civilitzacions Extraeuropees Al Segle Xv
  • narrativa segles XVI XV
  • biografia de petita palma
  • Segle Xv
  • Renaixement segle xv

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS