Picasso y Dalí

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
HISTORIA DE L’ART: PICASSO I DALÍ


Desenvolupar, a traves del Guernica, Picasso i el Cubisme.

Pablo Picasso va néixer a Màlaga el 1881 i va morir a França al 1973. El Guernica(1937) és unade les seves obres mes importants. A Picasso el govern de la Segona Republica Espanyola li va encarregar una gran obra per l’Exposició Internacional de Paris de 1937. A l’abril de 1937 durant laguerra civil espanyola, l’aviació alemanya va bombardejar la ciutat basca de Guernica on només hi havia dones, nens i vells. Picasso va pintar el Guernica per denunciar al món l’atac dels nazis.
Picassova estudiar l’obra de Cézanne i va començar a investigar les possibilitats que tenia la geometria de servir com a llenguatge expressiu, d’aquí va crear el Cubisme el 1907 (que perdurarà fins al 1914)que consisteix en tornar al món de les coses (tornar a ser reals), la utilització de la metonímia, que és el reemplaçament d’un objecte per un altre que te una relació; la descomposició de lesformes, l’ús del geometrisme, la desaparició de la perspectiva lineal i la distinció entre objectes i espais.
En el Guernica utilitza recursos del Cubisme i de l’expressionisme. Al quadre trobem, a bandade finestres i una taula, nou figures: sis persones i tres animals. L’obra està ordenada a partir d’una piràmide que divideix el quadre en 3 parts. A l’esquerra trobem l’escena d’una maternitat, d’untoro i d’un ocell atrapat en la penombra, al centre trobem la figura d’un cavall amb una llança clavada, una dona que intenta fugir i a sota un soldat ferit, i a la dreta trobem la figura d’una donacridant amb els braços aixecats atrapada en un incendi.
Del Cubisme podem veure la descomposició de les formes gràcies a la multiplicitat fraccionada, que consisteix en introduir l’espai real enalgunes figures (toro i cavall), la desfiguració de les cares de la persones i les boques exageradament obertes per donar sensació de dolor i caos. Tot el quadre està pintat amb formes geomètriques,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografias De Kandinsky,Picasso Y Dalí
  • Revolucion española, picasso y dalí
  • La pintura plastica del SXX
  • Las Dalias
  • Picasso
  • dali
  • Dali
  • Picasso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS